Bioshock 4 naj bi se dogajal na Antarktiki

Založnik 2K je uradni obstoj projekta Bioshock 4 potrdil leta 2019 in takrat je samo izjavil, da igra prihaja, a da bomo na njo čakali še nekaj let. Od takrat dalje so glede tega naslova zavili v nepredirni molk, vendar pa so se v zadnjih tednih začela pojavljati precej dobro ustaljene govorice, ki znajo namigovati na to, da nas kmalu čaka kakšen prvi napovednik.

Na četrtem delu dela povsem frišni razvijalec Cloud Chamber, ki je bil sestavljen specifično za ustvarjanje novega Bioshocka, znotraj pa najdemo nekaj veteranov, ki so imeli vidne vloge v prav vseh delih franšize.

Novinar Colin Moriarty je na svojem podcastu Sacred Symbols podelil nekaj novih informacij glede tega skrivnostnega projekta. Povedal je, da je 2K dal Cloud Chamberju veliko svobode pri ustvarjanju novega dela, saj se založnik zaveda, da je pred njimi težka naloga. Vsi bodo nov del namreč primerjali s prvim, ki ga je ustvaril Ken Levine, ta pa je svoj bivši studio Irrational Games razpustil in je leta 2017 ustanovil novo skupino Ghost Story, ta pa vse od takrat dela na novi igri, ki jo bo prav tako založil 2K.

Moriarty je tudi nekaj povedal glede okolice, ki jo bomo doživeli v četrtem delu. Ta je v Bioshock igrah vedno igrala pomembno vlogo, saj smo se v prvencu preselili pod vodo v mesto Rapture, v tretjem delu pa smo se dvignili med oblake. Štirica naj bi nas preselila na Antarktiko, dogajanje pa naj bi se odvijalo nekje leta 1960. To bi igro časovno umestilo v enako obdobje, ko nas je pod vodo preganjal zlobni Andrew Ryan in tudi Moriarty je povedal, da bo četrti del povezan s prejšnjimi in da se bo novo mesto v zasneženi Antarktiki imenovalo Borealis.

Več ni znanega, a res obstajajo velike možnosti, da bomo dokončno razkritje doživeli na podelitvi The Game Awards, ki se bo odvila že 9. decembra.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime