Stargate: Timekeepers dobil prvi igralni napovednik

Zvezdna vrata je znanstvenofantastična serija, ki je imela na začetku tisočletja ogromno potenciala, a žal iz tega ni bilo nikoli nič in Stargate je tako postalo pozabljeno ime in še vedno čaka na svoje ponovno vstajenje. Morda se iz tega celo kaj izcimi, saj je založnika MGM, ki si lasti licenco, nedavno kupil Amazon in ta bo kmalu ugasnil serijo The Expanse in to bi lahko nadomestil z nečim novim – kar znajo biti prav Zvezdna vrata.

Dokler pa se to ne zgodi se bomo morali zadovoljiti z igro Stargate: Timekeepers, ki se štorijalno napaja iz serije SG-1, a hkrati pove svojo zgodbo. Ta bo časovno umeščena nekje na konec 7. sezone serije, spremljali pa bomo potovanje poveljnice Eve McCain, ki bo glavno ekipo SG-1 spremljala v obliki podpore v boju proti zlobnemu Anubisu.

Za Timekeepers smo so do sedaj dobili samo kratki dražilnik, razvijalec Creative Forge Games pa nam je včeraj dostavil prvo igranje, ki si ga lahko ogledate zgoraj. Posnetek zaradi nekega razloga nima zvoka, tako da vam ni treba zaman iskati nastavitev glasnosti slušalk.

Tole bo sicer strategija, a ne takšna, kjer bi gradili baze in nadgrajevali tehnologijo. Timekeepers se bo namreč bolj zgledoval po taktičnem pristopu, ki so ga leta nazaj sprva uvedle Commandos igre, kasneje pa so ga dogradili naslovi tipa Desperados 3 in Shadow Tactics. Mimogrede, slednjo igro lahko še vedno brezplačno izmaknete iz trgovine GOG.

Igralni napovednik ne pokaže ničesar res novega, kar še ne bi videli v tem žanru. Poudarek je na počasnem premikanju, preusmerjanju pozornosti sovražnikov in onesveščanje le teh, ko se jim znajdemo za hrbtom. Je pa takoj jasno, da tole ne bo kakšen visokoproračunski projekt, zato tudi pričakujemo nižjo ceno.

Zadeva še vedno nima datuma izida – na Steam strani je zapisano samo to, da prihaja “kmalu”.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime