Film o življenju Elvisa Presleyja dobil prvi napovednik

Kralj rock’n’rolla bo končno dobil tudi svoj film, ki bo opisal življenje glasbenika, ki se je zapisal med glasbene legende, a njegov obstoj na tem planetu ni bil srečna pravljica. O Elvisu je bilo sicer posnetih že ogromno filmov in dokumentarcev, a vedno je prostora za nekaj novega in na tem zdaj dela znani režiser Baz Luhrmann.

Delo na projektu se je sicer začelo že v 2014, a zadeva je resneje začela napredovati šele v letu 2019, ko se je filmu pridružil Tom Hanks. Ta sicer ne bo odigral samega Elvisa, saj je ta vloga šla v roke Austina Butlerja, ampak bo raje uprizoril Colonela Toma Parkerja, ki je bil Elvisov manager in ga je tudi dvignil med zvezdnike, a nad svojim talentom je tudi izvajal ogromne pritiske in veliko izkoriščanja, zaradi česar naj bi bil Elvis na koncu tudi bleda senca samega sebe.

Prvi uradni napovednik nam prikaže sam vzpon Elvisa, ki je bil sprva zasmehovan, a ko je enkrat zamigal s svojimi boki, so ljudje ostali odprtih ust, kar še zlasti velja za dekleta. Vizualno in stilistično je zadeva videti kot prava poslastica, kar je navsezadnje tudi znak Luhrmann, ki se je v preteklosti podpisal pod uspešnice tipa The Great Gatsby in Moulin Rouge.

Malce dvomov sicer povzroča Tom Hanks, ki so mu nadeli preveč maske in njegov naglas se ne sklada povsem s tistim, ki ga je imel v resničnem življenju Parker. Tudi izbira Austina za igranje Elvisa je malce čudna, saj možakar ni ravno podoben preveč Elvisu, a ta je imel po drugi strani tako unikaten obraz, da je iskanje kakšnega resničnega približka, ki zna dejansko dobro igrati, jalovo početje.

Film si bomo v kinih lahko ogledali od 24. junija dalje.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime