Oče poskušal omejiti uporabo telefonov v svojem domu, a je izklopil internet celi občini

Francoski mediji poročajo o zanimivi zgodbi jeznega očeta, ki je imel vrh glave svojih otrok in njihovega neprestanega gledanja v telefone in čvekanja preko družbenih omrežij. Normalno bi se za kaj takega starš malce usedel s svojim najmlajšim in z njim spregovoril nekaj besed, v skrajnem primeru pa bi nato sledil zaseg pametnih naprav.

Ali je ta starš to že poskusil ni znano, vemo samo to, da se je od nekje spomnil ekstremne rešitve. Dokopal se je namreč do močnega motilca signalov, ki zaustavi podatkovne povezave in tako posledično onemogoči povezovanje na internet. Njegov načrt je bil zgolj to, da internet ne bi deloval od polnoči pa do 3. ure zjutraj, saj bi takrat njegov pomladek končno šel med rjuhe in bi vsaj za nekaj časa dal mir s telefoni.

Žal pa vse ni šlo po planih. Motilci signalov so lahko izjemno nepredvidljivi in močni, zaradi česar so po mnogih državah po svetu prepovedani. Neznani oče je očitno jakost motenja navil do 11 in čeprav je s tem resda onemogočil signal v svoji hiši, je zadeva šla tudi pošteno čez meje njegovega doma. Spletna stran France Bleu da so internet izgubile kar dve občini in ljudje so se seveda hitro začeli pritoževati nad nedelujočimi povezavami. Zadevo je nato preiskala policija in na koncu tudi našla krivca, ki je svoje dejanje tudi priznal.

Vse skupaj pa se ne bo končalo s stiskom roke in vodo pod mostom. Tipu namreč grozi kazen v vrednosti kar 30.000 evrov, poleg tega pa se zna tudi za pol leta znajti izza rešetk.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime