Epic Games in Blizzard zaustavila prodajo iger znotraj Rusije

Praktično vsak dan slišimo o novem založniku ali razvijalcu, ki zaradi trenutne vojne v Evropi zaustavlja prodajo svojih izdelkov znotraj Rusije.

V preteklih tednih je tako iz ruskega trga izginila ponudba digitalnega servisa GOG in vse igre poljskega razvijalca CD Projekt RED, temu zgledu pa je nato sledil tudi založnik EA. Pred kratkim je svoje storitve umaknil tudi Microsoft, Sony pa je zaustavil prodajo dirkačine Gran Turismo 7.

K temu seznamu zdaj lahko dodamo tudi razvijalca in založnika Activision Blizzarda, ki je preko javnega pisma svojim zaposlenim naznanil svojo podporo Ukrajini in da zaradi konflikta preprosto ne morejo več podpirati prodaje svojih izdelkov znotraj Rusije. Sicer ni jasno, ali bodo preko tega izločili tudi prodajo fizičnih škatel z igrami, je pa založnik jasno zapisal, da bodo Ukrajini namenili tudi humanitarno pomoč in v te namene so do sedaj zbrali 300.000 dolarjev, prispevki pa se bodo naslednji teden samo še zvišali.

Malce kasneje se je oglasil tudi Epic Games, ki se je prav tako odločil zaustaviti prodajo svojih iger preko svoje trgovine Epic Games. Rusom je tako zdaj onemogočen nakup novih naslovov, a storitev bo pri njih še vedno delovala, saj želijo v svobodnem svetu pustiti vse poti komunikacije odprte.

Tako od večjih založnikov zaenkrat ostaja tih samo Valve, ki se še ni izjasnil glede svojih pogledov na trenutno vojno in če morda sankcije prihajajo tudi v trgovino Steam.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime