Raziskovalec bo v Windows 11 končno dobil zavihke

Microsoft nam obljublja predelavo raziskovalca že dolgo časa, a ta se od svojih zgodnjih začetkov ni bistveno spremenil. Edina opaznejša razlika je v zadnjih letih postal razdelek za hitri dostop, kjer so ob odprtju naštete najbolj sveže datoteke, a kakšnih korenitejših sprememb nismo doživeli.

Kar je čudno, saj se spomnim, da sem leta in leta nazaj uporabljal program Total Commander, ki je omogočal preprosto funkcijo dveh odprtih raziskovalčevih oken, ki sta si stali ob strani in smešno je, da raziskovalec tega še danes ne ponuja. Vendar nas morda kmalu čakajo spremembe na tem področju, saj je Microsoft zopet začel testirati funkcijo zavihkov, ki bi delovali na podoben način kot tisti, ki jih imamo v brskalniku.

Založnik je sicer takšno zadevo testiral že med časi Windowsov 10 in jim je takrat nadel ime “Sets”, vendar pa funkcija ni nikoli prešla v roke končnih uporabnikov. Ideja naj bi bila takrat opuščena zaradi slabega odziva testirancev, zdaj pa je očitno Microsoft razrešil formulo in naj bi zavihke kmalu pripeljal tudi v končno verzijo Oken.

Vsaj tako pravi Rafael Rivera, ki razvija aplikacijo EarTrumpet in ta je med testiranjem Windowsov 11 22572 odkril, da ima raziskovalec na vrhu zopet zavihke. Ta preprosto zadeva zna pošteno predrugačiti način dela, še posebej za vse tiste, ki se veliko ukvarjate s posnetki in fotografijami, saj je te zadeve treba neprestano premikati, kopirati in brisati. Bonus bi bila možnost, da bi lahko te zavihke pripel in bi vas že odprti pričakali pri vsakem zagonu raziskovalca.

Držimo fige, da bo zadeva zdaj končno zapustila testiranje in se pojavila tudi v polni različici Oken.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime