Warren Spector potrdil, da na System Shocku 3 ni delal vse od 2019

Žanr imerzivnih simulacij je preprosto preklet. Zdi se, da je vsak takšen projekt preprosto obsojen na propad ali pa na slabo prodajo, zaradi česar potem igre tega žanra usahnejo in ne dobimo novih delov že ustaljenih franšiz. Eden bolj znanih predstavnikov teh iger je Arkane, ki je spočel odlične igre Dishonored in Prey, vse to pa se je prodalo preslabo, da bi lahko založnik opravičil nova finančna sredstva za razvoj novih delov.

Slabo gre tudi igram, ki se s tem žanrom samo spogledujemo. Sem lahko denimo prištejemo Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2, ki je zaradi vseh težav pri razvoju praktično mrtev projekt, veliko težav pa imajo tudi predelave originalnih predstavnikov tega žanra. Ena prva takšnih iger je bila denimo franšiza System Shock, ki je s svojim drugim delom pokopala legendarnega razvijalca Looking Glass, na predelavi drugega dela pa že dolgo dela razvijalec Nightdive Studios. Pravilno ste uganili, če ste predvidevali, da je tudi ta projekt v težavah, saj neprestano zamuja roke izida, a naj bi se zdaj končno približeval h koncu.

Eden od zadnjih obetavnejših predstavnikov tega žanra je bila igra System Shock 3, ki je nastajala pod roko razvijalca Otherside Entertainment, tu pa je glavno vlogo nosil ustvarjalec Warren Spector, ki je sodeloval pri pomembnih mejnikih igričarske industrije, kamor ne štejemo samo System Shocka, ampak tudi franšizo Deus Ex. Žal tudi z njegovo pomočjo imerzivne simulacije niso zaživele in System Shock 3 je od svoje najave dobil samo en dražilnik in ničesar drugega.

Maja 2020 je založnik Tencent sporočil, da je odkupil pravice do projekta in veliko ljudi je ugibalo, da je Otherside še vedno delal na projektu. Warren pa je v nedavnem intervjuju za spletno stran Gamesbeat povedal, da je njegova ekipa delal na tem projektu med letoma 2018 in 2019, vse skupaj pa je na igri delalo samo nekje 17 ljudi. To pomeni, da so praktično naredili samo nekakšen okvirni prototip, saj bi za AAA igro potrebovali nekje 10x več osebja.

Ta slika je vse kar vemo o naslednjem projektu razvijalca Otherside.

Warren in Otherside pa se ne poslavljata za vedno. Studio dela na novem večjem projektu, o katerem ne vemo ničesar, razen da bo zelo globok in razvejan. Otherside dela tudi na ločeni igri po licenci založnika Wizards of the Coast, tako da nas očitno čaka odprava v svet Dungeons & Dragonsa, a tudi o tej zadevi se ne ve še ničesar.

Imerzivni žanr bo sicer ta mesec dobil končno novega predstavnika. Igra Weird West prihaja izpod rok nekaterih bivših članov studia Arkane in nas bo zapeljala v malce drugačno igranje divjega zahoda.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime