CDPR uradno najavil razvoj nove The Witcher igre

Poljski razvijalec CD Projekt RED je končno uradno potrdil tisto, kar smo vsi drugi že dolgo sumili: v izdelavi je povsem nova The Witcher igra. Zadeva je bila najavljena na njihovem blogu, pisno razlago pa je pospremila ena in edina slika, ki kaže Witcherjev talisman, ki je na pol zakopan v snegu.

Seveda so se takoj začela divja ugibanja o tem, kam nas bo zapeljala nova Witcher igra. Že zdaj je jasno, da se v novi avanturi skoraj zagotovo ne bomo preizkusili v vlogi starega znanca Geralta. Medaljon v snegu definitivno ni volk iz Geraltove volčje šole Witcherjev, prav tako pa sliko spremlja pripis o začetku povsem nove sage, tako da je očitno CDPR pripravljen opustiti preteklost in nam povedati povsem novo zgodbo znotraj bogatega Witcher vesolja.

Zanimivo je tudi novo partnerstvo med razvijalcem in založnikom Epic Gamesom. CD Projekt RED bo namreč za razvoj novega naslova uporabil pogon Unreal Engine 5, kar pomeni, da bo po dolgih letih zapustil svoj lastni pogon REDengine. Ta bo zdaj uporabljen samo še za delo na prihajajoči razširitvi za igro Cyberpunk 2077, nato pa ga bo razvijalec očitno upokojil. A kdo ve, REDengine zna biti uporabljen tudi za razvoj prihajajočega naslova, ki bo zasnovan okoli igranja s kartami Gwent.

Zagotovo se je ob omembi Epic Gamesa med vas zasadil strah, da bo morda novi Witcher postal ekskluziva na Epic Games platformi. Bodite brez skrbi, saj je CDPR že zapisal, da nova igra ne bo omejena na nobeno trgovino, tako da jo bržkone lahko pričakujemo tudi na Steamu.

In to je vse kar vemo o tem projektu, ki je zagotovo še leta stran. Vmesni čas nam zna popestriti predelava igre The Witcher 3, ki naj bi jo dobili še enkrat letos.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime