Letošnji E3 odpovedan tudi v digitalni obliki

Skupaj s pešanjem koronavirus krize je med igralci tlelo upanje, da se bo letos med nas vrnil igričarski sejem E3, ki je svoje življenje začel davnega leta 1995 in je bil od takrat praktično vsako leto organiziran v Los Angelesu. Med svojo dolgo zgodovino je E3 umanjkal samo leta 2020, ko je bil zaradi Covid-19 pandemije popolnoma odpovedan, a se je nato lani vrnil v digitalni obliki.

Organizator sejma ESA je sicer upe za fizični dogodek poteptal že v začetku leta, saj je takrat napovedal, da bo tudi letos E3 prirejen v povsem digitalni obliki. A očitno se zdaj ne bo zgodilo niti to, saj je ESA vsem večjim novinarskim hišam poslala obvestilo, da je za letos odpovedan tudi digitalni dogodek.

Kaj točno je razlog za preklic sicer težko pričakovanega dogodka še ni znano. E3 je v zadnjih letih veliko izgubil na veljavi, saj so založniki zaradi nižje cene organizacije začeli prirejati svoje dogodke. Prvi na tem področju je bil Sony, temu pa so nato sledili tudi ostali, kot so EA, Nintendo in drugi. Vseeno pa je E3 obdržal Microsoft, ki je ta dogodek pridno izkoriščal za promocijo svojih iger. Ravno na E3ju 2021 so denimo prikazali največjo predstavitev svojih prihajajočih naslovov za konzolo Xbox Series X in PC in tudi za letos bi zagotovo imeli velik del odra rezerviran zase.

ESA se sicer ne preda in napoveduje, da bo vse svoje moči zdaj vložila v organizacijo E3ja v 2023, ki naj bi bil fizičen dogodek, ki pa bo imel tudi digitalno komponento.

To je že drugi letošnji preklic sejma. Nedolgo nazaj je tudi EA odpovedal svoj vsakoletni dogodek EA Play, ki bi se prav tako odvil poleti. A brez skrbi, to leto bo še vedno pestro z igrami, saj je Geoff Keighley pomanjkanje E3ja hitro izkoristil za napoved svojega dogodka Summer Game Fest, ki bo štartal junija.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime