Kristusov pasijon dobiva nadaljevanje

Nadaljevanje filma Kristusov pasijon je dobilo datum izida. Iskreno povedano se mi ni niti sanjalo, da je na njem nekdo delal, a očitno sem spal pod kamnom, saj se na projektu dela že zelo dolgo, zdaj pa smo končno dobili tudi datum izida.

Originalni film iz leta 2004 je bil dokaj kontroverzen, saj ljudem ni bilo ravno všeč na filmske platnu gledati Jezusa in njegovo trpljenje. To je bilo hudo nazorno, tako je marsikdo ob bičanju in mučenju zatisnil oči in gledanje je bilo zaradi tega omejeno na starost 18+. Kljub temu pa so se v kino vile dolge kolone gledalcev in Kristusov pasijon je po svetu zaslužil 612 milijonov dolarjev in je dolgo veljal za najbolj dobičkonosen film z visoko starostno oznako.

kristusov pasijon

Glede na dobiček tako niti ni čudno, da so se Hollywoodski uradniki odločili za delo na nadaljevanju, a to je tlelo v pečici več kot 18 let. Razlog za to je tičal v režiserju originala, Melu Gibsonu, ki je bil zaradi antisemitizma dolgo črna ovca filmov, ki mu nihče ni želel dati priložnosti za snemanje. Jeza se je od takrat očitno pomirila in Mel bo zopet sedel na režiserski stolček v filmu Kristusov pasijon: Jezusovo vstajenje.

Za scenarij bo tokrat poskrbel Randall Wallace, ki je z Melom sodeloval pri filmu Pogumno srce, Jezusovo vstajenje pa se bo vrtelo okoli treh dni med Jezusovo smrtjo in njegovim ponovnim rojstvom. Del filma naj bi se odvijal tudi v peklu, kar bo zagotovo zopet poskrbelo za nekaj jeze pri gledalcih.

Kristusov pasijon: Jezusovo vstajanje bo izšlo februarja 2024.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime