Novi Mass Effect je zdaj v zgodnji stopnji razvoja

Razvijalec BioWare je sicer že nekaj časa nazaj napovedal delo na povsem novem poglavju franšize Mass Effect, a od takrat o projektu nismo slišali praktično ničesar novega. Včeraj smo končno dobili kratko posodobitev na uradnem blogu in tam smo izvedeli, da je novi Mass Effect zdaj… Uradno v razvoju.

Torej, praktično nam niso napovedali ničesar res novega, a vseeno je glede na zapisane besede projekt doživel premik naprej. Razvoj je očitno zapustil pred-produkcijsko fazo, ki zaobjema konceptni del prihajajočega izdelka. Razvijalec se v tej fazi odloča, kaj bo prihajajoča igra sploh bila, kakšno zgodbo želijo povedati in zapisane so glavne igralne mehanike. BioWare je zdaj očitno skočil v dejansko produkcijo, kar pomeni, da se je zdaj začelo tisto pravo delo, ki zaobjema kodiranje, sestavljanje stopenj, ustvarjanje likov, animacij, tekstur in vsega tistega, kar pričakujemo od novodobnega AAA naslova.

Vse to pa ne pomeni, da bo novi Mass Effect prišel med nas kmalu in tudi sam BioWare pravi, da o novi igri ne bodo še nekaj časa govorili, saj se želijo povsem osredotočiti na razvoj.

Razvijalec trenutno dela tudi na novem poglavju franšize Dragon Age, ki je precej dlje v razvoju kot Mass Effect, a govorice pravijo, da kljub temu igre še ne bomo videli letos, ampak šele enkrat v 2023.

BioWare je v zadnjih letih šel skozi težke čase, saj je mu je igra Mass Effect Andromeda povsem spodletela, to pa je nasledil Anthem, še en slabo sprejet naslov med kritiki, ki je hitro utonil v pozabo. Razvijalec je medtem zamenjal veliko osebja in se osredotočil na svoje korenine, vmes pa se je igralcem vsaj malce odkupil z izdajo prenovljenega paketa iger Mass Effect Legendary Edition.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime