Pero Martić vs Franko Bajc dogodek je izpadel rahlo cringe

Včeraj se je sredi Ptuja odvil boksarski spektakel, ki je bil v pripravi kar nekaj let. Govorimo seveda o spopadu med popularnim streamerjem Perotom Martićem in Frankom Bajcem, ki je… No, v bistvu niti ne vem, kako bi Franka označil, razen da je to čeden mišičast možakar, ki je do sedaj zmagal praktično vsak televizijski dogodek, v katerem je sodeloval. Raznovrstnosti pri karieri mu vsekakor ne gre oporekati, saj je zmagal resničnostni šov Kmetija, nato pa je na najvišjo stopničko stopil tudi v Exatlonu, tako da v bistvu samo še čakamo, da skoči na Evrovizijske odre in ta pevski spektakel naposled preseli tudi v Slovenijo.

A še pred tem je stopil v boksarski ring z Martićem, ta spopad pa je bil večkrat vmes prestavljen. Vmes je namreč ponagajal koronavirus in zbiranje ljudi na eni lokaciji preprosto ni bilo mogoče. To ni razočaralo samo gledalcev, ampak je tudi odtegnilo dober del gledalcev, saj je bil boksarski obračun najprej napovedan ob vrhuncu popularnosti boksarskih pretepov med YouTuberji, kjer je naskok vodil Jake Paul.

Od tistih časov je preteklo že nekaj vode in mikastenje med YouTuberji je malce izgubilo veljave, kar sta zagotovo občutila tudi Pero Martić in Franko Bajc. Na splošno se mi zdi, da sta oba stopila v ring bolj zaradi predčasno narejene obljube in ne zaradi neke res velike želje po vohanju boksarskega švica. To je tudi botrovalo k temu, da dogodek ni imel res nekega velikega predhodnega pompoma in da se je o njem začelo res bobnati na dan spopada, vseeno pa se je v ptujsko areno zlilo kar nekaj gledalcev – večina njih je stala na Martićevi strani.

To je bilo takoj jasno, ko sta borca stopila v ring. Bajc se je skorajda neslišno pretihotapil med vrvi, tako da bi ga lahko kdo zamenjal za nekega hišnika, ki je prišel pred dogodkom pobrisati tla, medtem ko pri Perotu subtilnost ni igrala neke vloge. Spremljal ga je edini raper v Sloveniji Challe Salle, ki je želel publiko dvigniti na noge preko res nadležnega playbacka, a avdio tej nalogi ni bil kos, tako da smo poslušali bizarno mešanico vnaprej posnetega rapanja in govoričenja v živo, kar izpade močno čudno. Presneto, naj bo eno ali drugo, ne pa oboje skupaj.

pero martić
Pero je šel v eni borbi dvakrat na kolena, a v drugo je to naredil prostovoljno.

Nato se je začela borba in če si česa ne zasluži kritike, je to sam pretep. Resda je trajal samo 12 minut, ampak oba borca sta se spustila v mahanje s polno silo in z zamahi nista šparala, tako da so gledalci dobili tisto kar so pričakovali: pretep dveh možakarjev, ki se počasi oblikujeta v medijski ikoni slovenskega prostora. Sicer se vidi, da je med karanteno Martić izgubil na mišicah in pridobil na šlaufu okoli trebuha, ampak človek je pred kratkim postal očka, tako da mu te nove opreme ne zamerimo in je nekako tudi pričakovana. Nenazadnje tudi aktualni prvak v težki kategoriji, Tyson Fury, na trebuhu ne nosi radiatorja, pa ga to pri dominiranju ne ustavi. Vseeno pa so fizični atributi bili tukaj na Martićevi strani, saj nosi 10 kg več od nasprotnika in čeprav je slednji bolj mišičast, je tudi nižji, tako da je bil njegov doseg smešno majhen, zato je s svojimi udarci bolj kot ne mahal zrak. A dovolj je en konkreten udarec, ki ga je Martić prejel in se nato malce usedel in zelo verjetno bi temu kmalu sledil knockout, a na žalost je nato pri obeh padla kondicija, tako da sta se na koncu bolj kot ne pijansko naslanjala drug na drugega in čakala na finalni žvižg.

Odločitev je bila na koncu jasna in zmago je pobral Bajc, za nagrado pa je prejel pokal, kar je malce čudno, saj bi za ta namene res lahko spočeli nek poseben pas. Dejan Zavec je nato v 20 sekundah z govorom uspaval pol dvorane, temu pa je sledil glavni dogodek.

Saj je lep, ampak za koga pa je?

Saj niste mislili, da je bil pretep tista glavna atrakcija , kajne? Naka, sledila je še cela ljubezenska zgodba in skupno gledano je proslavljanje in objemanje na koncu trajalo dlje, kot pa glavni dogodek. Pero ja namreč svoj poraz izkoristil za zaroko svoje izvoljenke, a cela zadeva ne bi mogla izpasti bolj nerodno. Podal ji je škatlico s prstanom, a jo je pozabil vprašati usodno vprašanje in se je raje spravil zahvaljevati sponzorjem. Tako smo na koncu dobili resnično komičen trenutek, kjer ženska stoji z napol odprto škatlico s prstanom, za katero ni vedela, ali pripada k njej ali jo morebiti drži za koga drugega. Na koncu se je Pero vendarle spomnil, da je nekaj malega pozabil in pokleknil in odgovorila je… No, ne bom vam vsega pokvaril, zato si poglejte posnetek zgoraj.

Ki je bil presneto popularen. Prenos v živo je naenkrat spremljalo okoli 15k gledalcev, med časom pisanja pa je nabral že 138k ogledov, kar so vsekakor spoštovanja vredne številke in se počasi bližajo tistim, ki so v glavni vlogi nosile Denise Dame in njeno kratkokrilno klofutanje.

Tole sicer ni bil spektakel tipa Jake Paul, a je dober prvi korak in končno neka popestritev slovenskega YouTuberskega prostora, ki je postal nekam zaspan. Upamo na še več takšnih dogodkov v prihodnosti, ki bodo tudi meni dali priliko pisanja takšnih trapastih analiz, zaradi katerih čakam vpoklic na oddajo 24 rund.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

4 KOMENTARJI

  1. Krapucalo od tega članka…. Aja pa ps: ni jo nič pozabu vprašat,če bi se poročila z njim,ker jo je…ampak je ona tolk tumasta da je že pozabla da jo je vprasal in je mogu ponovit

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime