Star Citizen lahko brezplačno igrate do konca maja

Masivna vesoljska simulacija Star Citizen je v igričarskih krogih velikokrat tarča posmeha, saj je projekt v razvoju že 10 let, vmes pa je bil večkrat prestavljen, razvijalec Cloud Imperium pa je med tem časom nabral rekordne zneske v obliki podpore skupnosti, saj je v novembru 2021 v blagajne nakapljalo preko 400 milijonov dolarjev.

Vendar pa je kljub temu Star Citizen impresiven projekt in to, kar poskuša doseči Cloud Imperium, skupaj s svojim šefom Chrisom Robertsom, je nekaj, kar v videoigrah še nismo doživeli. Star Citizen nam ne omogoča samo letanja z vesoljskimi ladjicami, ampak poskuša poustvariti realistično bivanje v vesolju. Prav vsako kabino lahko podrobno raziščemo, se kadarkoli spustimo na planet in tega raziščemo iz prvoosebne perspektive, skupaj z dobro prvoosebno akcijo. Seveda Cloud Imperium vse skupaj tudi malo izkorišča, saj je igra v alfa stanju in že vsebuje notranjo trgovino, kjer nekatere ladje prodaja po ceni tisoče evrov.

Vendar pa je težko ostati ravnodušen ob silnih podrobnostih, ki jih ponuja Star Citizen. Zadnja posodobitev denimo govori o funkciji, ki bo omogočila NPC-jem, da sami od sebe najdejo postelje in če v njih spijo, bodo za sabo pustili razmetane rjuhe. Igra je nedavno veliko naredila tudi na optimizaciji, saj je posodobitev 3.17 naredila prehod na knjižico DirectX 11.1, to pa hkrati tudi pomeni, da je podpora za operacijske sisteme Windows 7 izginila. A morda se ta vrne, saj namerava Star Citizen DirectX povsem opustiti in se povsem zavezati Vulkanu.

In zdaj se lahko v igranju pozabavate povsem brezplačno, saj je Cloud Imperium zagnal nov brezplačni teden igranja z imenom Invictus Launch Week 2952. Gre za praznovanje flote United Empire of Earth, to pa pomeni brezplačno igranje in vožnja nekaterih ladij in vozil.

Brezplačno obdobje bo trajalo vse do 31. maja, igro pa si lahko prenesete na naslednji povezavi.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime