Sony naj bi dodatno zaračunal nadgradnje servisa PlayStation Plus za tiste, ki ste ga kupili s popustom

Sonyjeva najava prenovljenega servisa PlayStation Plus ni šla ravno kot po maslu, saj očitno založniku ni povsem jasno, kako točno bi se sploh lotil novega finančnega sistema.

Junija bo v Evropo in ZDA prispel nov sistem PlayStation Plusa, ki bo razdeljen v tri stopnje: Essentials, Extra in Premium, že tukaj pa se je pojavila zmeda. Tudi za Slovenijo je bilo sprva napovedano, da bo ta dobila posebno, ločeno stopnjo servisa, saj pri nas ni bilo na voljo pretočno igranje iger preko servisa PlayStation Now. A nato se je založnik premislil in bo po novem pretočno storitev pripeljal tudi k nam, tako da bomo tudi tukaj imeli tri stopnje naročnine.

Vendar pa zmede tukaj ni konec. Še vedno ni jasno, katere vse igre bodo na voljo ob izidu. Na najvišji stopnji je obljubljeno 700 naslovov, celega kataloga pa še vedno ni. Sony je vode še dodatno vzburkal z najavo, da igralci ne bodo mogli vnaprej nakupiti kartice s PlayStation Plus naročnino in si tako narediti zaloge za mesece ali celo leta. Takšno nalaganje naročnine je onemogočeno, zdaj pa se je izkazalo, da znajo nasrkati tudi tisti, ki ste v preteklosti že nakupili za več let PlayStation Plus naročnine po znižani ceni.

O teh zapletih poročajo iz Azije, kjer je prenovljeni PlayStation Plus že zaživel. Uporabniki namreč poročajo, da morajo pri nadgradnji iz osnovne verzije Essentials na Extra ali Premium doplačati razliko v popustu, ki so ga prejeli ob originalnem nakupu. Sony je v preteklosti večkrat spočel razprodaje PlayStation Plus naročnin in nekateri so ponudbo seveda izkoristili za nakup letne naročnine, a zdaj jih bo to opeklo na denarnici.

Težave pa se pojavijo, ko ti uporabniki želijo narediti nadgradnjo na naslednjo stopnjo Extra ali Premium. Kako deluje primer v praksi je dobro razloženo v sledeči Reddit temi, a kratka verzija tega je dejstvo, da vam bo Sony izničil pretekli popust in vas pri nadgradnji prisilil, da doplačate razliko.

To je seveda uporabnike pošteno razkurilo, saj so si nekateri skozi razprodaje nabrali več let naročnine PlayStation Plus, Sony pa jih bo zdaj na nek način kaznoval, čeprav so sami ponudili originalna znižanja cen.

Podjetje zaenkrat ni podalo uradnega odgovora na pritožbe in zanimivo bo videti, če se bo njihov finančni model spremenil do 22. junija, ko bo zaživel v Evropi in ZDA.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime