Dyson želi ustvariti povsem robotiziran dom

Roboti se počasi selijo v naša vsakdanja življenje in že praktično vsak malce bolj napreden dom vsebuje kakšen robotski sesalnik, Amazon pa za čuvanje posesti ponuja robotske stražarje. Vendar pa smo še vedno daleč od tiste robotske prihodnosti, ki so nam jo od vedno obljubljali filmi in za večino vsakdanjih opravil mora danes še vedno poskrbeti človeška roka.

V tej smeri želi nekaj spremeniti podjetje Dyson, ki ga poznamo predvsem po njegovih sesalcih, zdaj pa vodstvo želi spremeniti način delovanja in na trg pripeljati nove, originalne izdelke, ki jih drugi ne ponujajo.

Korak v to smer so napovedale denimo njihove bizarne slušalke Zone, ki uporabniku v obraz pihajo prečiščen zrak, v novem videu pa so predstavili svoj nov obrat v Združenem kraljestvu, kjer eskadrilja inženirjev dela na robotskih pomočnikih, ki nam bodo enega dne povsem poenostavili vsakdanje življenje.

Poleg robotskega sesalnika lahko v posnetku vidimo tudi različne robotske roke, ki bodo lahko denimo posesale kavč, pobrale igrače iz tal in pospravile posodo. Vse to so seveda samo prototipi, ki so še leta in leta od praktičnega izdelka in ni še jasno, kako bi takšna roka lahko pospravljala sobo, razen če bi jo nataknili na premikajočega, humanoidnega robota, kar pa s sabo spet prinese svoje seznam zapletov. Bi pa takšna roka prav prišla pri pomivanju, če bi jo denimo fiksno namestili na pomivalno korito.

Vendar pa je po drugi strani dobrodošlo vsaj to, da nekdo na teh zadevah plodno dela in tudi sam Dyson priznava, da je njihova vizija usmerjena deset let v prihodnost. Potrebujejo pa pomoč in trenutno iščejo 700 inženirjev robotike, ki bi z njimi kovali vizijo prihodnosti. Zainteresirani lahko pobrskate po njihovem seznamu prostih delovnih mest.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime