Profesionalni igralec Fortnita razkril omaro z orožjem in podal nevarne rasistične izjave

Ešportni svet Fornita se je zapletel v novo afero, saj se je za enega od popularnih igralcev izkazalo, da njegovo zasebno življenje ni ravno naklonjeno sočloveku.

Govora je o igralcu Sin3278, ki je s svojo Fortnite kariero začel nekje v 2019, oktobra 2020 pa se mu je uspelo prebiti na turnir Fortnite Champion Series, ki je rezerviran samo za najboljše in ga organizira sam založnik Epic Games.

Sin je svoje igranje samo še nadgrajeval in v kategoriji Duos mu je z njegovim soigralcem Acrojem v polfinalu uspelo doseči 2. mesto in tako se je dvojec igralcev uvrstil v Grand Finale, ki s sabo prinaša tudi bogato denarno nagrado.

A njegov uspeh je bil hitro zasenčen, potem ko je po spletu zaokrožil njegov izbrisan video iz Twitterja, v tem pa je Sin ponosno kazal svojo omaro z orožjem, ki vsebuje resnično impresivno zbirko sejal smrti. Poleg pištol, pušk in celega kupa streliva lahko na posnetku vidimo tudi mačete. Sin v posnetku še pove, da ima vse to pripravljeno samo za primer zombie apokalipse ali pa če se slučajno pojavi izbruh črncev.

Posnetek je na Twitterju podelil še en profesionalni Fornite igralec Nexy, ki je zraven zapisal, da je naravnost noro, da Epic Games Sinu še vedno dovoli sodelovanje na turnirju. Sin je kasneje potrdil, da je to res njegov video, a da ni nikomur grozil in da je to samo za primer zombijaške ali črnske apokalipse. Rasistične opazke se mu očitno ne zdijo nič napačnega in v preteklosti je na Twitterju že zapisal, da je ponosni rasist, zdaj pa je svoj profil izbrisal.

Epic Games proti igralcu ni sprožil še nobenega postopka in zanimivo bo videti, če bo Sin zaradi svojega obnašanja čutil kakšne posledice. Američani trenutno še vedno okrevajo od kar dveh množičnih streljanj, v enem od njih se je napadalec odločil targetirati izključno temnopolte ljudi, zato je Twitter video Sina te dni še posebej občutljiva tema.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime