F1 22 dobil nov napovednik, ki obljublja vrsto izboljšav

Nova sezona Formule 1 je v polnem teku in založnik EA je to izkoristil za prvo obsežnejšo predstavitev letošnje digitalne simulacije, ki bo tokrat nosila nepresenetljivi naslov F1 22.

Nova dirkačina ne bo bistveno spreminjala igralne formule predhodnikov, ampak jo bo zgolj nadgradila. Zopet se bomo lahko pozabavali v grajenju svoje dirkaške kariere, skočili bomo v prenovljeni My Team in celo zaplavali v ligo F2. Na voljo bo nov trening, ki nam bo preko pokazateljev zaviranja in pospeševanja omogočal bolj preudarno sukanje volana, tu pa je tudi večigralstvo, ki bo zopet omogočalo dirkanje dveh igralcev preko razdeljenega zaslona.

Pomembne so tudi malenkosti. Pred dirko se bo treba pravilno zaustaviti na startnem položaju, zanimiv pa bo tudi obisk Pit Stopa, saj se mehanikom lahko kaj zalomi pri menjavanju gum, kar nas zna stati dragocenih sekund, igralni plošček pa zna ob takih trenutkih poleteti skozi celo sobo.

Poleg dirkanja bomo lahko našega dirkača tudi preoblačili, razvijalec Codemasters pa je vložil nekaj truda v razvoj socialnega aspekta, tako da bomo lahko kupovali superšportnike in se nato z njimi zapeljali skozi progo.

F1 22 bo že od začetka vseboval tudi podporo za VR igranje, a žal zaenkrat samo na PC-ju. Škoda, da so lahko spočeli tako dolg napovednik, a si niso vzeli vsaj sekunde časa, da bi pokazali utrinek VR igranja.

Izboljšav glede na predhodnik je še cel kup. Izpostavitve je denimo vredna umetna inteligenca, ki naj bi se dinamično prilagajala našim sposobnostim ter prenovljen sistem nadzora, ki naj bi bil bolj realističen.

Sliši se zabavno in F1 22 bo med nas prispel že 1. julija. Če vam dirkaške želje vmes ne bodo dale miru, se lahko preizkusite v našem dirkaškem turnirju WOOP! SIM Challenge, za katerega se te dni izteka rok za prijavo, s sabo pa prinaša bogate nagrade.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime