Grozljivka The Callisto Protocol z novim napovednikom in datumom izida

Po večletnem spancu se žanr preživetvenih grozljivk zopet prebuja. EA trenutno pridno dela na predelavi igre Dead Space, Capcom pa nam bo naslednje leto pripeljal ponovno oživljeni Resident Evil 4. A vse strašenje se ne bo nahajalo samo znotraj predelav, saj bo med nas že letos udarila igra The Callisto Protocol, na kateri dela Glen Schofield – originalni oče serije Dead Space.

Zato niti ni preveč presenetljivo, da The Callisto Protocol močno spominja na Dead Space in to priznava tudi Glen. Vendar pa bo nova grozljivka nosila tudi svoje originalne ideje, eno od teh pa bo samo mesto dogajanja.

Naš junak se bo znašel na Jupitrovi luni Callisto, ki gosti obsežen zaporniški kompleks, tega pa nenadoma naselijo zli vesoljci. No, gre v bistvu za hudo mutirane ljudi, ki jim družbo delajo morilski roboti, vse to pa je dovolj, da protagonist Jacob Lee sklene svoje naslednje korake, ki je v bistvu usmerjen v iskanje proste vesoljske ladje, ki bi ga odnesla stran od te nočne more.

Ta pot pa ne bo lahka in vmes se bo treba odkrižati kar nekaj mutiranih gnusob. Jacob ni vojak, a bo vseeno znal prijeti za orožje, prvi igralni napovednik pa kaže malce bolj običajno orožarno, kot pa tisto iz iger Dead Space. The Callisto Protocol bo vseboval tudi nekaj bojevanja od blizu, saj lahko vidimo vihtenje železne cevi, ki mutirancem nazorno razpoči lobanje, lahko se jim bomo odkrižali tudi preko ploščenja glave z našimi škornji.

The Callisto Protocol je vsekakor videti izjemno krvavo, nagnusno in naravnost čudovito. V igranje te nove avanture se bomo lahko spravili 2. decembra letos, igra pa bo izšla za PC in za aktualno in prejšnjo generacijo konzol.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime