Prenovljeni PlayStation Plus zaživel tudi v Sloveniji

O prenovljenem naročniškem servisu PlayStation Plus se je govorilo dolgo časa, zdaj pa je zadeva končno uradno zaživela tudi pri nas. Lastniki konzol PlayStation boste od zdaj naprej lahko izbirali med tremi različnimi stopnjami naročnine, vsaka od teh pa prinaša svoje prednosti.

Najnižja stopnja se imenuje Essential in se v praksi praktično ne razlikuje od sedaj obstoječe naročnine. Omogoča vam večigralsko igranje, shranjevanje v oblaku in vsakomesečne brezplačne igre, Sony pa za en mesec zahteva 8,99 € oziroma 59,99 € letno.

Naslednja stopnja naročnine sliši na ime “Extra”. Ta vsebuje vse tisto, kar prinaša “Essential”, k temu pa doda katalog 400 dodatnih iger iz konzol PlayStation 4 in 5. Tu notri najdemo ekskluzive kot so Death Stranding, God of War, Spider-Man in Returnal ter igre iz strani drugih založnikov, kot sta denimo Mortal Kombat 11 in Red Dead Redemption 2. Ta stopnja je razumljivo malce dražja in mesečno boste za njo primaknili 13,99 € ali pa 99,99 € za celo leto.

playstation plus

Zadnja stopnja je Premium in ta ponuja vse tisto, kar dobite v Extra, Sony pa je sem notri vključil še nekaj hudo privlačnih dobrin. Katalog iger je tu še večji in med drugim omogoča preigravanje iger iz konzol PlayStation, PlayStation 2 in PSP-ja, nekatere od teh pa so bile malce posodobljene in ponujajo večjo ločljivost in možnost shranjevanja med igranjem. Druga pomembna novost Premiuma je pretočno igranje iger, tako da lahko naslove iz konzol PlayStation 3 in 4 igrate z enim klikom gumba, brez da bi morali čakati na prenos cele igre. To je odlična stvar, če bi radi kakšen naslov samo na hitro preizkusili, pretočno igranje pa je na voljo tudi na PC-ju, preko namenske aplikacije. Žal zadeva v Sloveniji zaenkrat ne obratuje, saj pri prijavi aplikacija opozori, da se nahajamo v nepodprti državi. Sony na uradnem blogu pravi, da bo zadeva za PC omogočena v prihajajoči posodobitvi.

Tu najdemo še en hakeljc, saj pretočnega igranja ne ponujajo igre iz konzole PlayStation 5. V praksi to pomeni, da boste na konzoli PlayStation 5 v pretočnem igranju dobili verzijo Spider-Mana za PlayStation 4, ki pa ne vsebuje optimizacije za igralni plošček DualSense in ray tracing osvetljevanja.

Premium ponuja še en priboljšek: demo verzije večjih iger. Dobili boste polni dostop do nekaterih večjih naslovov, a ti bodo časovno omejeni, vseeno pa bo časa dovolj, da se lahko prepričate, ali je zadeva vredna nakupa po polni ceni. Premium ponuja največ, a je hkrati tudi najdražji: za mesec zahteva 16,99 €, za eno leto pa 119,99 €.

playstation premium

Nadgradnje so že mogoče, a so malce zmedene. Nadgradite lahko samo naročnino v obdobju, za katerega že držite obstoječo naročnino, doplačate pa razliko v ceni glede na trenutni obseg naročnine. Praktični primer je denimo moja naročnina, kjer lahko v zgornji sliki vidite, da sem danes držal staro naročnino do 2. februarja 2023, za nadgradnjo na Premium pa se zato moral doplačati 36,98 €, kar mi je dodalo 224 dni Premiuma.

Več informacij glede prenovljene naročnine lahko najdete na uradni strani, skladno s tem pa so izginile tudi predplačniške kartice, ki bodo izšle v novem formatu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

3 KOMENTARJI

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime