Slovenija bo še letos dobila nov pretočni servis Paramount+

Vojna pretočnih servisov, ki se je dolgo izvajala na ameriških tleh, se zdaj končno seli tudi drugam in tudi naša mala Slovenija pri temu ni bila izvzeta. Za pretočne filmske in televizijske potrebe je dolgo pri nas kraljeval samo Netflix, temu pa se je v zadnjem letu pridružil še HBO Max, nekaj dni nazaj pa se jima je na trgu pridružil še Disney+. K vsemu temu lahko prištejemo še servise Amazon Prime, Apple+ in Voyo, na koncu pa tako dobimo konkretno ponudbo, ki mesečno ni ravno poceni, a če želimo gledati vse, potem druge izbire nimamo, saj vsaka od teh platform ponuja svojo ekskluzivno vsebino, ki med konkurenco ni deljena.

Temu jedilniku se bo še letos pridružil pretočni servis Paramount+, ki je do sedaj živel samo v ZDA, zdaj pa se pospešeno pripravlja na svetovni trg. Storitev je sicer že lani zaživela v Finski, Danski, Švedski in Norveški, 22. junija pa je prvič skočila tudi v Združeno kraljestvo in Irsko. Septembra bo Paramount+ postal na voljo v Italiji, decembra pa še v Franciji, Nemčiji, Švici in Avstriji.

Paramount+ se bo preselil tudi k nam, a na malce drugačen način. Paramount je namreč v sodelovanju z ameriškim podjetjem Comcast spočel novo mešano storitev SkyShowtime, ta pa bo pod eno streho združila ponudbo pretočnih servisov Paramount+, Peacock in Showtime. Zadeva še nima točnega datuma izida, a naj bi izšla enkrat letos in bo na voljo preko celega Balkana in v državah vzhodne Evrope.

O ceni trenutno ni še znanega ničesar, a verjetno bo primerljiva s konkurenco, zanimivo pa bo videti, če bo na voljo kakšna cenejša stopnja, ki bo v zameno za manjšo ceno podprta z oglasi.

Prav tako še ni znano, kaj vse bo SkyShowtime ponujal. Paramount si lasti licenco Zvezdne steze in vsebuje tudi nekaj zanimive lastne produkcije, kot sta denimo serija Halo in kavbojska drama Yellowstone. Paramount si lasti tudi kup filmov – v njihovi ponudbi se denimo nahaja zadnji del franšize Krik in vsi filmi znotraj filmske serije Misija nemogoče. Zanimiv je tudi katalog Showtima in Peacocka – slednji je denimo edini, ki ponuja razširjene epizode serije Pisarna.

Hkrati pa bo Paramount+ postal ekskluzivni dom popularne risane serije South Park. Ustvarjalca Matt Stone in Trey Parker sta z lastnikom servisa ViacomCBS-om, podpisala bogato pogodbo, ki ju zavezuje za produkcijo 14 posebnih, daljših epizod, glavna serija pa se bo medtem predvajala na HBO Maxu, a samo do leta 2024. 27. sezona bo nato zaživela samo na Paramount+ in se bo takrat tudi poslovila od HBO-ja.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime