Gaming POP-UP dogodek v Citypark Ljubljana uspešno za nami

HOPsi ekipa se je po dolgem času zopet vrnila v vaša življenja in to v živo! Koronavirus oblaki so se namreč razkadili, zato smo v zadnjih mesecih začeli trenirati mišice, saj smo se odločili izvesti povsem nov dogodek, ta pa je zase potreboval kup tehnološke robe, ki jih lahko na kup učinkovito znesejo samo domače slovenske roke.



Po vsem tem času smo se tako odločili vrniti na lokacijo, kjer smo izvedli tudi svoj prvi večji dogodek Gaming brez izgovorov in vrnili smo se v topli objem nakupovalnega središča Citypark Ljubljana, to pa bo 17. in 18. junija postalo prizorišče povsem frišnega dogodka z imenom Gaming POP-UP.

citypark ljubljana

Novo ime dogodka gre na račun nekoliko drugačne zasnove same organizacije. Gaming POP-UP namreč ni vseboval nobenega turnirja ali česa podobnega, ampak je poudarek samo na preprosti zabavi naključnih obiskovalcev, ki si lahko dan nepričakovano popestrijo s preizkusom najnovejše tehnološke robe, ki jim drugače ni tako lahko dostopna. Tako se nam tudi ni bilo treba ukvarjati z organizacijo turnirjev, ki zahtevajo veliko predčasnih zahtev, kot so nabiranja igralcev, kvalifikacije in nato še izpeljava finala ter lovljenje igralcev, ki jih potem na prizorišče finala preprosto ni. Vse to nam pusti bolj proste roke in dogodek lahko preprosto skoči ven (pop-up, štekate?) kadarkoli in kjerkoli, brez neke dolgoročne predčasne najave.

Čeprav tekmovanja ni bilo, pa so bile prisotne vse druge pritikline naših dogodkov, ki smo jih skozi leta vzljubili skupaj z vami. V Citypark Ljubljana boste ste tako lahko igrali najnovejše igre na postajah konzol PlayStation 5 in Nintendo Switch. Vsaka od teh je bila opremljena z dvema igralnima ploščkoma, tako da so se obiskovalci za enim televizorjem brez problema lahko pomerili v kakšnem obračunu igre FIFA 22 ali kakšne podobne igre za dva igralca, na voljo pa je bilo tudi nekaj enoigralske zabave tipa Horizon Forbidden West.

Svoj kotiček so našli tudi dirkalni simulatorji. Podjetje UVI je poskrbelo za verno dirkanje skozi popularne igre na njihovih simulatorjih vožnje UVI Racing, ti pa niso opremljeni samo z udobnim sedežem, ampak se ponašajo tudi z odličnimi Logitechovimi volani in stopalkami za najbolj verno dirkalno izkušnjo. Na en simulator smo celo dodali VR očala in ta postaja je brž postala ena najbolj obleganih na dogodku.

gaming dogodek

Seveda smo pripravili tudi cel kup PC-jev, ki so ponujali večigralsko in enoigralsko zabavo. Usedli ste boste lahko za frišno sestavljene Lenovo postaje, ki so jih poganjale grafične kartice RTX 3070, med njimi pa se je znašel tudi naš HOPsi v2 PC, ki smo ga prav tako sestavili v navezi s partnerjem Lenovo. Vse te gaming postaje so na sebi vsebovale razne e-športne igre, tako da se boste lahko malce poigrali v večigralstvu s kakšnim prijateljem ali pa preprosto preizkusili Fortnite pri solzeči hitri sliki. Ni treba dvakrat poudarjati, da je bil Fortnite najbolj popularen, igralci pa so izkušnjo podoživeli preko UVI periferije, ki je vključevala tipkovnice Pride, miške Envy v2 in slušalke Wrath.

Brez skrbi, nismo pozabili niti na VR zabavo, saj je navidezna resničnost skorajda vedno najbolj obiskan kotiček naših dogodkov in sumimo, da bo zadeva tudi tokrat enako obiskana. Migali smo v ritmih popularne igre Beat Saber in to preko VR naprave Index, ki jo je priskrbela trgovina EIGRE.si, ki je tudi edina, ki te naprave v Sloveniji trži po neki normalni ceni.

Novost na Gaming POP-UP dogodku so bili simulatorji letenja za vse tiste, ki se med igranjem radi dvignete v oblake. Postaje so bile opremljene z vernimi letalskimi palicami podjetja Thrustmaster in če morda Flight Simulatorja niste zagnali od začetka tisočletja, potem vas je zagotovo odpihnila realistična grafika novodobnih letalskih simulatorjev. Flight Simulatorju je družbo delal arkadni Ace Combat 7, ki je bil za letanje lažje priučljiv. Mimogrede, vse letalce vabimo tudi na ločen dogodek Letalski miting AEROS 2022, ki se bo 4. septembra odvil v Mariboru, tam pa se bomo nahajali tudi mi.

Za konec smo poskrbeli tudi za nekaj vplivniške smetane. Na dogodku se je med obiskovalci in svojimi oboževalci smukal popularni slovenski YouTuber Wortex, ki se je s svojimi sledilci slikal in jih tudi povabil na posebno UVI PC postajo, kjer so lahko odigrali napet 1v1 obračun v Fortnitu.

Končno smo se znebili tudi težav z omrežjem in veliko vlogo pri temu je igral ogromni brezžični usmerjevalnik Asus ROG Rapture GT-AXE11000, ki smo ga nalašč posadili direktno pod televizor in obiskovalci so nas spraševali, ali je to morda neka nova konzola. Zadeva je res vizualno atraktivna, za več informacij si lahko preberete našo recenzijo.

Skratka, bilo je več kot zabavno in dva dneva sta minila kot bi mignil. Zahvalili bi se našim partnerjem UVI-ju, Logitechu, Thrustmasterju in Lenovu, seveda pa nismo pozabili tudi na vas, ki ste glavni razlog za organizacijo takšnih dogodkov.

Slike si lahko ogledate na naši Facebook strani in se vidimo 4. septembra na letalskem mitingu AEROS v Mariboru!

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime