Return to Monkey Island dobil prvi igralni napovednik

Ron Gilbert je aprila razveselil vse tiste, ki so predani oboževalci pustolovsko obarvanih ugankarskih iger, saj je napovedal nov del sage Monkey Island, ki bo tokrat nosil ime Return to Monkey Island, glede na napovedi Rona pa bo to hkrati tudi zaključek zgodbe zmedenega pirata Guybrusha Threepwooda.

Na včerajšnji konferenci Nintendo Direct pa smo dobili tudi prvi igralni napovednik. Igranje se bo začelo v zabaviščnem parku, na isti lokaciji, kjer se je zaključil drugi del Monkey Island 2: LeChuck’s Revenge, Guybrush pa bo zopet igral glavno vlogo. A zdi se, da bomo nadzor vmes dobili tudi nad nekaterimi drugimi liki, ki so že stari znanci franšize, sem notri pa lahko prištejemo vsaj Elaine Marley, ki ji bodo družbo delali še govoreča lobanja Murray in seveda dobri, stari LeChuck.

Igra bo vsebovala tudi poseben sistem namigov, kar je nekaj, česar noben prejšnji del še ni imel. Ron pravi, da je takšen sistem za današnje ugankarske igre nuja, saj dandanes vsak igralec ob prevelikem mučenju ob zagonetki po rešitev preprosto skoči na internet, kar nekako na koncu izniči ustvarjeno igralno izkušnjo.

Vsi pa niso navdušeni nad novim grafičnim slogom, ki je že od prvih slik deležen veliko kritik. Ta je precej drugačen od prejšnjih delov serije, Ron pa negodovanja oboževalcev ni ravno toplo sprejel in je bil dokaj jezen nad zaničevanjem grafičnega sloga, ki je njemu osebno zelo všeč in ga je ustvarila ekipa strastnih animatorjev, oblikovalcev in programerjev.

Return to Monkey Island izide enkrat v 2022, a bolj točnega datuma žal nismo dobili. Zadevo bo moč igrati na PC-ju in tudi na konzoli Nintendo Switch. Več informacij najdete na domiselno oblikovani uradni strani.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime