Modifikacija Skyrim Together Reborn nam bo končno omogočila sodelovalno igranje legendarne igre

Ko je leta 2011 izšel Skyrim so bili igralci naravnost očarani nad njegovo čudovito podobo in ogromnim svetom, ki je kar klical po raziskovanju in je praktično za vsakim ovinkom skrival nekaj novega. In že takrat so nekateri igralci začeli rotiti razvijalca Bethesdo za neko vrsto večigralstva, ki bi omogočalo opravljanje nalog in sprehajanje po svetu v navezi z vsaj še enim prijateljem.

Bethesda na te prošnje ni ostala gluha in je zato spočela ločeno igro The Elder Scrolls Online, ogromni MMO, ki še danes dobiva novo vsebino, a to ni bilo točno tisto, po čemer so igralci hrepeneli. Zaljubili so se namreč v snežne dežele Skyrima, ki bi jih samo preprosto radi obiskali s kakšnim prijateljem in se morda zraven pozabavali ob kakšni modifikaciji.

Za delo je torej morala poprijeti modderska skupnost, ki je leta nazaj spočela svoj prvi takšen večigralski poskus Skyrim Together, ki je bil sicer funkcionalen, a je imel ogromno problemov. Razvoj je bil nato opuščen, ponovno pa ga je zagnala nova ekipa in sicer pod imenom Skyrim Together Reborn.

Ta ima preprost namen: preigravanje celotne kampanje v navezi s prijatelji. Deluje samo na verziji igre Skyrim: Special Edition, medtem ko VR različica ne bo podprta. Ekipa je na Redditu ponosno zapisala, da jim je končno uspelo spočeti sinhronizacijo opravljenih nalog preko različnih igralcev, kar je pomemben mejnik razvoja. Zraven so še opozorili, da je vpeljava večigralstva v igro, ki omrežnega načina sploh ni podpirala, naravnost titansko delo in da je zaradi tega tudi logično, da boste med igranjem naleteli na kakega hrošča. Ravno zato bo modifikacija odprtokodna, tako da bo v bodoče dobivala nove funkcije in popravke tudi iz strani drugih modderjev.

Za konec je tu še dobra novica, da bomo Skyrim Together Reborn igrali že od petka, 8. julija dalje. Za prenos bo na voljo na spletni strani Nexus.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime