Danes izide nova Witcher igra

Razvijalec in založnik CD Projekt RED te dni praznuje svojo 20. obletnico, to pa nameravajo zabeležiti z nekaj dražilniki in tudi kakšnim presenečenjem. Ekipa trenutno dela na naslednjem poglavju The Witcher franšize in prvi večji razširitvi za Cyberpunk 2077, ki bo izšla v prvi četrtini naslednjega leta, danes pa bo izšla tudi povsem nova igra znotraj bogatega Witcher vesolja.

gwent

Preden se začnete veseliti prezgodaj moramo zapisati, da tole ne tretjeosebni RPG, ampak različica kvartopirske igre Gwent. Ta se je prvič pojavila znotraj igre The Witcher 3 in je postala tako popularna, da je razvijalec naknadno izdal samostojno, večigralsko različico, to pa je nekoliko kasneje nasledila enoigralska avantura Thronebreaker.

Gwent: Rogue Mage bo sledil korakom Thronebreakerja, saj bo tudi to enoigralska avantura, a ta se bo od dosedanjih izdelkov nekoliko razlikovala. Spada namreč v žanr “rogue-like”, ki je pri digitalnih igrah s kartami v zadnjih letih postal izjemno popularen.

gwent

Režiser igre Vladimir Tortsov je za IGN povedal, da so po vseh teh letih od izida igre The Witcher 3 ugotovili, da si veliko igralcev še vedno želi nove Gwent vsebine, le da te nočejo gledati v večigralskem žanru. Od tu je prišla ideja za izgradnjo igre Rogue Mage, ki bo zase zahtevala 10 € in bo ponujala okoli 30 ur igranja, to pa se bo dogajalo stotine let pred avanturami Geralta, spremljali pa bomo zgodbo čarodeja Alzurja, ki je poskušal ustvariti prvega Veščeca.

In kaj je pri vsemu skupaj najboljše? Gwent: Rogue Mage izide je že na voljo na Steamu, tako da se lahko že zdaj spustite v preigravanje, a morda bi bilo najprej pametno počakati na kakšno recenzijo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime