Umrl je igralec Tony Sirico, znan po svoji vlogi iz Sopranovih

Pripravite se na vnovičen ogled serije Sopranovi, saj se je včeraj, v svojem 79. letu starosti, od nas za vedno poslovil igralec Tony Sirico, ki smo ga v tej seriji poznali pod imenom Peter Paul “Paulie Walnuts” Gualtieri.

Sirico je imel presneto burno življenje. Rodil se je leta 1942 in se je že od mladih nog zapletel v težave z zakonom. Vse skupaj je bil aretiran kar 28-krat, prvič se je to zgodilo že pri rosnih sedmih letih, ko je poskušal izmakniti kovance iz avtomata za časopise. Sirico se je nato zapletel tudi z mafijo, specifično je šlo to za družino Colombo, med tem časom pa je bil tudi dvakrat aretiran – enkrat zaradi posesti neregistriranega orožja in enkrat zaradi oboroženega ropa.

Simpatični igralec se je nato odločil preizkusiti v igralskih vodah in njegova prva vloga je bila v mafijskem filmu Crazy Joe, nato pa je odigral več stranskih vlog, kjer je igral pripadnika mafije – vidimo ga lahko denimo v filmu Dobri fantje, kjer je delal družbo zdaj preminulemu igralcu Rayju Liotti.

A njegova življenjska vloga se je zgodila v seriji Sopranovi, kjer je odigral markantnega Paulija – zabavnega mafijca, s srebrnimi zalisci, ki te je v eni sceni lahko pošteno nasmejal, spet v drugi pa prestrašil do smrti. Njegov soigralec Michael Imperioli, ki je v seriji igral Christopherja, je v enem podcastu povedal, da so nekatere epizode Sopranovih prišle kot navdih zgodb, ki jih je iz svoje barvite preteklosti producentom zaupal Sirico, mafijska družba pa naj bi ga enkrat poskušala narediti za polnopravnega člana, kar se pri Američanih sliši kot “Being made”, a Sirico je to zavrnil, saj ni maral poslušati ukazov od drugih.

Ravno Imperioli je vest o smrti Sirica podelil na Instagramu, zraven pa je zapisal, da je bil to eden od najbolj prijaznih ljudi, kar jih je kdaj poznal in da ga bo močno pogrešal. Imperioli je s Siricom odigral eno od najbolj zabavnih epizod Sopranovih z imenom Pine Barrens, oba lika pa zaradi neuspešnega atentata v tej epizodi obtičita sredi zamrznjenega gozda, čemur je sledil naravnost vrhunski dialog.

Zadnja dva meseca sta bila za filmske mafijce zelo težka. Maja se je od nas poslovil Ray Liotta, ravno včeraj pa je umrl tudi legendarni James Caan, ki nas je navdušil v filmih Boter.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime