Skyrim modifikacija vpeljala zanimiv sistem sovražnikov iz igre Shadow of Mordor

Eden od najbolj zanimivih sistemov igre Middle-earth: Shadow of Mordor iz leta 2014 je bil zagotovo fenomenalni Nemesis. Razvijalec Monolith Productions je z njim igralce naravnost odpihnil, saj je Nemesis omogočal bolj osebno izkušnjo odstranjevanja sovražnikov in njihovih šefov. V praksi je to pomenilo, da je nasprotnik, pa naj bo to navaden Ork ali pa kakšna večja zverina, ob naši smrti napredoval v rangu in je postal močnejši ali pa si je naše napade zapomnil od prej ter se tako na naše srečanje bolje pripravil.

Žal je Nemesis sistem založnik Warner Bros. tudi avtorsko zaščitil in tako ga nismo videli nikjer drugje, a te pravice do licence ne igrajo velike vloge pri modderjih. Modder Syclonix je zdaj ta sistem uvedel tudi v Skyrim in zadeva očitno deluje presenetljivo dobro.

Modifikacijo je naprej opazila spletna stran PCGamer, ki je zadevo tudi preizkusila v praksi in čeprav namestitev ni povsem enostavna, je celoten postopek dobro dokumentiran.

Modifikacija se imenuje Shadow of Skyrim in deluje podobno kot sistem iz igre Shadow of Mordor. Za delovanje moda je moral avtor malce spremeniti sistem življenja in smrti znotraj igre, tako da po novem v Skyrimu ne morete več umreti. Ko vam sovražnik zada smrtni udarec, bo ta postal močnejši in igra mu bo tudi dodelila prav posebno ime, to pa ne velja samo za ljudi ampak tudi za razne pošasti ali pa povsem navadne rečne rakce Mudcrabe. Ob porazu ne boste nalagali shranjenega položaja, ampak se boste zbudili na naključnem kotičku mape, včasih tudi brez opreme, ki jo bo zdaj nosil vaš nasprotnik, a le v primeru, če je vaša oprema močnejša od tiste, ki jo je že imel na sebi.

Shadow of Skyrim lepo popestri igranje in vam daje še en razlog za ponovno preigravanje. Avtor je modifikaciji dodal res lep kupček podrobnosti, saj boste denimo ob smrti utrpeli poškodbe, ki bodo trajale vse do takrat, dokler ne ubijete svojega Nemesisa in si nazaj pridobite izgubljeno opremo.

Shadow of Skyrim vas čaka na sledeči povezavi, omogočite pa ga lahko na frišni igri ali pa na že obstoječih shranjenih položajih.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime