Serija Better Call Saul včeraj prejela še svojo zadnjo epizodo

Ko je Vince Gilligan napovedal serijo Better Call Saul, ki naj bi služila kot nova zgodba, katera naj bi se dogajala pred dogodki fenomenalnega Breaking Bada, so bili njegovi oboževalci navdušeni, čeprav malce previdni. Takšni “spinoff” poskusi so bili v zgodovini redkokdaj uspešni in razen Fraiserja, ki je nastal na podlogi serije Cheers, odvrtki in nadaljevanja niso imeli ravno sreče.

Vendar pa je Vince ekstremno talentiran možakar in verjel je v svojo vizijo, ki bi povedala zgodbo odvetnika Jimmyja McGilla, ki smo ga v Breaking Badu spoznali kot prevarantskega odvetnika s pisanimi kravatami in še bolj slikovitim imenom Saul Goodman. Za pisanje scenarija se je zopet združil Petrom Gouldom in rezultat je bilo 6 sezon odlične drame, ki se je spustila v raziskovanje preteklosti Saula, skozi kratke izsečke pa smo med epizodami dobili tudi vpogled v njegovo življenje po dogodkih serije Breaking Bad.

Govorimo v pretekliku, saj je Better Call Saul po sedmih letih včeraj prejel še svojo zadnjo, trinajsto epizodo Saul Gone. Ta je odgovorila na nekatera vprašanja, ki smo jih v sebi držali že od Breaking Bada in to serijo lahko zdaj pogledamo v drugačni luči. Zaključek je bil očitno odličen, saj zadnja epizoda na IMDb-ju drži oceno 9,9/10, kar je še en dokaz, da je Gilligan mojstrsko zaključil pripoved, ki jo je začel leta 2008. To visoko oceno sicer prekaša zaključek Breaking Bada, ki si je z epizodo Ozymandias prislužil perfektno oceno.

Pot do finalne epizode ni bila lahka, saj je med snemanjem glavni igralec Bob Odenkirk doživel bližnje srečanje s smrtjo, a je k sreči hitro okreval in zaključil snemanje vloge, ki ga bo zagotovo za vedno zapisala v televizijsko zgodovino.

Kaj pa prihodnost? Svet Breaking Bada je namreč tako zanimiv, da bi lahko v njem spočeli cel kup dodatnih zgodb in to priznava tudi Vince. A po drugi strani bi rad poskusil nekaj novega, tako da se za zdaj poslavlja od svojih dveh mojstrovin, a temu svetu ne bo za vedno zaprl vrata. V intervjuju za spletno stran Rolling Stone je povedal, da se morda vrne povedati še kakšno zgodbo znotraj mesteca Albuquerque, še posebej če mu bo spodletelo v drugih projektih, a to je še nekje daleč v prihodnosti.

Pri nas si vse epizode lahko ogledamo preko pretočnega servisa Netflix, zadnja epizoda pa bo postala na voljo enkrat danes.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime