Microsoft ne namerava dvigniti cen Xboxa

Sony je včeraj presenetil vse, ko je nenadoma najavil konkreten dvig cen konzol PlayStation 5 in to za kar poštenih 50 €. Spremembe cenovne politike so začele veljati povsod po svetu, pri tem pa so bili izvzeti samo Američani, kar je nekako razumljivo, saj ravno tam ima Sony največjo konkurenco v obliki Microsoftove konzole Xbox, medtem ko po Evropi in Aziji v glavnem prevladuje PlayStation.

Glave igralcev so se zato obrnile proti Microsoftu, saj je vse zanimalo, ali bo morda tudi on dvignil cene konzol Xbox. A ameriški gigant zaenkrat ne namerava podražiti svojih izdelkov in ostaja zavezan svojim originalnim cenam.

To je predstavnik podjetja povedal spletni strani Windows Central, zraven pa dodal, da vseskozi preučujejo razmere na trgu in želijo igralcem dostaviti karseda dobro igralno izkušnjo. Xbox Series S tako ostaja na svoji ceni 300 €, medtem ko bo Xbox Series X še naprej zase zahteval 500 € in to ga naredi za 50 € cenejšega od PlayStationa 5.

Kot rečeno, Sony si verjetno spremembo cene lahko privošči in dvomimo, da bo zaradi tega utrpel kakšne hujše posledice. V Evropi je PlayStation močno bolj razširjen in čeprav Microsoft poskuša prodreti tudi na ta trg, zaenkrat še ne predstavlja prave konkurence. V Sloveniji Xbox konzole še vedno niso uradno podprte, tako da pri ustvarjanju računa sploh ne moreš izbrati svoje države, o kakšnih servisih tipa Game Pass pa lahko trenutno samo sanjamo. Stvari se počasi izboljšujejo tudi pri nas, saj smo nedavno dobili dostop do Microsoftovih nagrad, vendar pa je to daleč od tega, v čemur uživajo Američani.

Ravno Game Pass je morda tudi glavni razlog, da Microsoft vztraja pri starih cenah, saj mu je v interesu prodati čim več konzol in preko tega dobiti nove stranke na sistem naročnine. Tudi Sony ponuja podobno v obliki prenovljenega servisa PlayStation Plus, a njegove številke in ponudba zaenkrat v tem pogledu ne morejo konkurirati Microsoftu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime