Tale igra vam bo popestrila čakanje pri kopiranju ogromnih datotek

Mlajši uporabniki računalnikov se morda sploh ne zavedajo, da večopravilnost na starodavnih procesorjih sploh ni bila mogoča. PC-ji njega dni preprosto niso bili zmožni naenkrat zagnati dve opravili, tako da si ob kopiranju datoteke moral najprej počakati, da je to opravilo svojo nalogo in šele nato se je lahko izvršil naslednji ukaz, kot je denimo zagon kakšnega drugega programa.

Prevrtimo v leto 2022 in svet računalnikov je povsem drugačen, saj lahko naenkrat izvajamo desetine opravil, vaš PC pa bo ob tem vsake toliko malce hitreje zavrtel ventilator. Napredovali smo celo do te mere, da lahko tipična računalniška opravila, kot je kopiranje datotek, popestrimo s kakšno vdelano igro.

Igra kopiranja se imenuje Copy Dialog Lunar Lander in ne prihaja iz strani Microsofta, ampak jo je izdelal Sanakan8472, ki je ta svoj program omogočil za prenos in vpogled na Githubu. Gre za preprosto program, ki ga morate najprej namestiti, nato pa morate samo poskrbeti za kopiranje kakšne večje datoteke. Pri kopiranju nato kliknite možnost “Več podrobnosti”, tako da se vam pokaže cel graf in igra se lahko začne. Vaša naloga je nadzorovati malo letečo ladjico, ki mora pristati na grafu, ki ga je izrisalo vaše kopiranje. Gre za predelavo arkadne igre Lunar Lander in za nadzorovanje ladjice uporabljate smerne puščice, medtem ko boste s tipko Space igranje začeli znova.

Gre za izjemno zanimiv eksperiment, ki pa ponuja celo težavnostne stopnje in ozadja. Najlažja stopnja je kopiranje datoteke med dvema SSD diskoma, srednja stopnja je kopiranje velike datoteke na počasni USB ključek, najtežja stopnja pa je kopiranje preko interneta ali VPN povezave. Nastavite lahko celo različna ozadja, če skočite pod nastavitve in pri temah kontrasta izberete možnost kot je Nočno nebo.

Copy Dialog Lunar Lander deluje samo na operacijskih sistemih Windows 10 in 11.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime