Aretiran 17-letni heker, ki je nedavno napadel strežnike Rockstarja

Hekerski napad, ki je na splet poslal desetine posnetkov še nerazkrite, a hkrati hudo pričakovane igre GTA 6, je kar nekaj dni odmeval po širnem spletu in predvidevalo se je, da je za napadom stala skupina hudo nadarjenih hekerjev. Zdaj pa se je izkazalo, da je bila morda za napad kriva samo ena oseba, ki sploh še ni dopolnila polnoletnosti.

Uradno ni potrjenega še nič, a policija v Londonu je potrdila, da je 22. septembra v Oxordshirju aretirala 17-letnega fanta, ki naj bi bil sumljen hekerskega napada. Policija ni želela potrditi, ali je mladenič, znan samo pod okrajšavo A.K., odgovoren na napad na Rockstarjeve strežnike , a osumljen je napadov na vsaj dva računalniška sistema, kar bi bilo v skladu s sumi, da je isti heker napadel tudi strežnike Uberja.

Čeprav policija ne želi uradno potrditi ničesar, pa je spletna stran TheDesk prišla do informacij, da je A.K. bil tisti napadalec, ki naj bi preko Slack kanala stegnil nato prste po 90 videih igre GTA 6, a to sploh ni bil največji zločin. Heker se je namreč dokopal tudi do izvorne kode za GTA 5 in 6, del te pa je nato javno objavil na spletu. Od tega je nato želel tudi zaslužiti, založniku Take-Two pa do pogajanj ni bilo in v pomoč je vpoklical cel FBI.

Preiskava je sedaj očitno obrodila sadove in ni še jasno, kakšna kazen čaka hekerja, a morda mu zna mladoletnost malce omiliti klofuto iz strani pravice. Težave znajo biti za A.K.-ja še veliko bolj globoke, saj naj bi bil povezan tudi s hekersko družbo Laspus$, ta pa je prevzela odgovornost za cel kup odmevnih napadov na strežnike večjih podjetij, kot so Samsung, Nvidia, Microsoft in Cisco.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime