Cyberpunk 2077 je zaradi nedavnega animeja zopet na vrhu prodajnih lestvic

Razvijalec CD Projekt RED je ob izidu igre Cyberpunk 2077 sicer dobro zaslužil, a na poti do bankomata ni ravno vriskal od sreče. Zaradi vseh hroščev je bila igra na konzolah prejšnje generacije v katastrofalnem stanju in jezni igralci so zahtevali vračila denarja na praktično vseh platformah. Razvijalec je sicer sčasoma začel izdajati popravke in posodobitve, tako da je igra danes v precej drugačnem stanju kot pa ob izidu, a razvijalec je takrat utrpel hud udarec na svoj sloves, saj so Poljake takrat vsi kovali med tiste redke razvijalce, ki mu ni vseeno za svojo igralno bazo.

Skoraj dve leti kasneje je CD Projekt RED počasi začel vase vračati zaupanje igralcev. Vse posodobitve so Cyberpunk 2077 pripeljale na sprejemljivo raven, razvoj prvega dodatka je opustil prejšnjo generacijo konzol, za predelavo igre The Witcher 3 so si vzeli svoj čas in napovedali so tudi povsem novo poglavje The Witcher serije.

Vse to so sicer samo obetajoče obljube, a nekaj dni nazaj smo dobili tudi konkretne rezultate. Razvijalec je namreč skupaj s studiem Studio Trigger na Netflix poslal 1. sezono novega animeja Cyberpunk: Edgerunners in ta je pri kritikih požel odlične ocene. Serija na IMDb-ju nosi oceno 8,7/10, na Rotten Tomatoes pa kar 100 %, kar kaže na to, da ima Cyberpunk kljub vsem težavam svetlo prihodnost.

Uspeh serije se je preselil tudi na področje videoigre. Igralna baza je namreč poskočila iz 18k na dobrih 85k igralcev, to pa je ugodno vplivalo tudi na prodajo, saj je Cyberpunk 2077 za nekaj časa zavzel sam vrh lestvice najbolj prodajanih naslovov, k temu poskoku pa je zagotovo pripomogla tudi akcijska cena, saj se naslov trenutno prodaja po ceni 29,99 €.

Vesel je tudi razvijalec, med njimi je največ navdušenja pokazal Paweł Sasko, ki je v Cyberpunku 2077 oblikoval vse naloge, na Twitterju pa se je zdaj zahvalil vsem igralcem, da so igri ponudili še eno priložnost.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime