Wild Hearts, EA-jev poskus ustvarjanja Monster Hunterja, dobil daljši igralni napovednik

Franšiza Monster Hunter iger ima zelo obsežno in zelo vročekrvno bazo privržencev, ki se za vsak nov del, ki jim ga podeli Capcom, praktično stepejo. Igre Monster Hunter marsikdo primerja z Dark Soulsom, a to je zmotno, saj razen tretjeosebnega pogleda, igre ne nosijo praktično nobenih skupnih lastnosti. Poanta Monster Hunterja je namreč treniranje orožij in nabiranje opreme, to pa lahko naredite samo preko pobijanja okoliške favne, katera je zelo raznolika in nevarna. Tu je tudi vidik ponavljajočih se opravil, saj boste za najboljšo opremo potrebovali goro sestavin, te pa padajo samo iz riti pošastkov in šefov, ki jih bo treba uničiti večkrat zaporedoma.

Če vam vse to diši, potem vam bo zagotovo všeč tudi nova igra Wild Hearts, na tej frišni franšizi pa dela založnik EA, ki je v partnerstvo povabil Koei Tecmo. Rezultat sodelovanja je grafično čudovit naslov, ki pa niti približno ne skriva svojega vzornika in če se ob koncu napovednika ne bi izrisal naslov igre, potem bi ga lahko hitro zamenjali za kakšen nov del Monster Hunterja.

Tudi Wild Hearts bo nosil japonsko tematiko, kar je malce čudna izbira, saj bi se ravno na tem področju lahko EA najbolj ločil od konkurence. A po drugi strani se je Monster Hunter največ prodal ravno v deželi vzhajajočega sonca, zato nas zopet čaka barvita okolica, široki travniki in ogromne pošasti.

Sedem minut dolg igralni napovednik igralcu na pot postavi samo ogromnega merjasca, ki se ga je nujno treba čim hitreje odkrižati in začne se divji spopad. Wild Hearts si bo očitno sposodil tudi pomanjkljivosti Monster Hunterja, kamor lahko uvrstimo zmedeno kamero, ki ob takšnih titanskih nasprotnikih večkrat ne ve, kaj bi sama s sabo, zato velikokrat sploh ne vidimo, kaj trenutno počne pošast, saj smo preveč zaposleni v gledanje njegove kosmate zadnjice.

Igralni napovednik pokaže tudi nekaj sodelovalnega igranja in posebnih sposobnosti, kot je grajenje posebnih platform, preko katerih lažje dosežemo slastno in na poškodbe občutljivo glavo šefa. Ti bodo očitno vsebovali več faz, saj merjascu proti koncu zasvetijo čekani, a zaradi tega ni postal ravno preveč nevaren.

Wild Hearts izide 17. februarja 2023.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime