HBO je igralki, ki bo v seriji The Last of Us nastopila kot Ellie, svetoval, da naj ignorira videoigri

Ko naslednje leto izide serija The Last of Us, bo ta prejela bodisi izredno visoke ali pa izredno nizke ocene. Druge poti ni, saj bo ta ustvarjena po istoimenskih igrah, ki jih je ustvaril razvijalec Naughty Dog, te pa imajo za sabo resnično gorečo bazo oboževalcev, ki so zaradi slabega začetnega uvoda igre The Last of Us Part 2 razvijalcu in igralcem celo grozili s smrtjo.

Serija je nedavno dobila dokaj konkreten napovednik, ki ni videti slabo, a za resnični vtis si bo treba ogledati celotno 1. sezono, ki bo povzela dogodke prve igre, morda pa v njej vidimo tudi nekaj štorije iz nadaljevanja. Napovednik sicer načeloma ni požel negativnih kritik, saj se vsi strinjajo, da bo igralec Pedro Pascal odličen za vlogo Joela, malce manj pa so oboževalci navdušeni nad Bello Ramsey, ki bo odigrala Ellie. Pripombe letijo predvsem na dejstvo, da Ellie iz serije ne bo niti malo podobna pegasti Ellie iz iger, to pa očitno ne bo edina razlika med tema dvema verzijama.

Bella je namreč v nedavnem intervjuju s spletno stranjo USA Today povedala, da so jo pri avdiciji vodilni iz HBO-ja vprašali, če je morda poprej že igrala igri The Last of Us, na to pa je Bella odkritosrčno odgovorila negativno. Zaradi tega ni bila okarana, ampak bolj pohvaljena, saj so ji ustvarjalci serije naročili, da naj kljub ponujeni vlogi še naprej ignorira igri. Bella je nato še povedala, da si je kljub temu ogledala nekaj igralnih posnetkov na YouTube, saj je tako dobila vsaj občutek za ta lik, ki bo v seriji ves čas stal ob strani Joela.

Jasno je, da ustvarjalci serije ne želijo ustvariti čiste kopije iger in da bodo šli v svojo smer, a spet ne povsem. Zgodbo bo namreč spisal tudi Neil Druckmann, idejni oče videoiger The Last of Us, tako da nam bo štorija vseeno znana, a Neil je že omenil, da lahko pričakujemo tudi dodatne podrobnosti glede zgodovine raznih oseb, ki jih v igrah preprosto nismo dobili.

Koliko se bo to ločevanje med igro in serijo na koncu obrestovalo je stvar kritikov in gledalcev. Ideja je sicer dobra, a se včasih ne obnese: dokaz tega je serija Halo, čigar avtorji so povsem ignorirali igričarsko izročilo, zaradi česar so si nakopali kar nekaj jeze iz strani oboževalcev, ta pa se je preselila tudi na IMDb, kjer serija nosi nekam nizko oceno 7,1/10. Založnik Paramount je kljub vsemu temu napovedal tudi 2. sezono.

The Last of Us še nima točnega datuma izida, a vemo, da prihaja v 2023.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime