Elden Ring dobil ogromno posodobitev in pojavili so se prvi namigi na DLC

Razvijalec FromSoftware je včeraj presenetljivo izdal novo posodobitev 1.07 za njihovo popularno igro Elden Ring, popravek pa vsebuje resnično ogromen seznam sprememb, ki si jih lahko ogledate tukaj. Posodobitev bo uravnotežila orožja, odpravila ogromno hroščev, nekaj malega pa je bilo storjenega tudi na uravnoteženju sovragov. Najbolj pomembna novost je dejstvo, da je razvijalec ločil “scaling” orožij v igralnih načinih PvE in PvP. Česa takšnega FromSoftware še nikoli ni storil v preteklosti in to zna nakazovati na dejstvo, da bo večigralsko spopadanje med igralci postalo precej bolj uravnoteženo in na koncu tudi zabavno.

V posodobitev so se spravili tudi tisti kopači po datotekah, ki prevohajo kodo do zadnjega bita in tam notri iščejo namige za kakšno prihajajočo, še nerazkrito vsebino v obliki DLC-jev. Twitteraš Zullie je pri temu odkril nekaj hudo zanimivega, saj je naletel na referenci m20 in m45. FromSoftware je s temi oznakami beležil mape in vse med m10 in m19 je označevalo tiste glavne lokacije, za m20 pa do sedaj še ni bilo zapisa, kar zna pomeniti, da je m20 oznaka za novo “Legacy” temnico.

Še bolj interesanten je zapis m45, saj ta oznaka še ni bila uporabljena nikjer. Ugiba se, da m45 pomeni povsem novo območje, ki bo nato pod sabo vsebovalo dodatne lokacije in Legacy ječe, a vse to je zaenkrat še čisto ugibanje.

Še en Twitter uporabnik Lance McDonald je medtem naletel na zapis kode, ki v sebi vsebuje zapis glede ray tracing osvetljevanja. Igra zna tako postati še bolj čudovita za ogled, Lance pa je še zapisal, da je morda s tem FromSoftware skočil globlje v drobovje knjižnice DirextX 12, kar zna pomagati pri optimizaciji senčnikov. Elden Ring je imel namreč na začetku težave pri zatikanju na določenih mestih in te še vedno niso bile odpravljene in morda zna ravno ta prehod na ray tracing odpraviti še tiste zadnje probleme z optimizacijo.

Posodobitev 1.07 je že na voljo za igranje, upamo pa, da nam FromSoftware kmalu tudi uradno kaj razkrije glede DLC-jev.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime