Konami bo 19. oktobra uradno razkril prihodnost franšize Silent Hill

Govoric o ponovni oživitvi franšize Silent Hill se je v zadnjih dveh letih nabralo že toliko, da jih že malce težko popišemo. Razni viri so v preteklosti povedali, da založnik Konami dela na več naslovih, med čakanjem na uradne novice pa smo dobili tudi celo zmešnjavo glede igre Abandoned, čigar razvijalec naj bi bil v resnici ustvarjalec Hideo Kojima in ta naj bi v resnici delal na novi Silent Hill igri, vse skupaj pa se je na koncu izkazalo za en velik nič.

Ugibanj pa bo konec že jutri, saj je japonski založnik Konami brez kakšnega predhodnega pompa na svojem Twitter računu napovedal posebno konferenco, ki se bo dotikala prihodnosti franšize Silent Hill. Predstavitev se bo zgodila že čez pičla dva dni, 19. oktobra ob 23.00, ni pa točno jasno, kje bomo lahko spremljali ta prenos v živo. Konami je sicer spočel uradno spletno stran, kjer zaenkrat lahko vidimo samo logotip, tako da se zna ob usodni uri tam prikazati neko video okno, oko pa se splača vreči tudi na uradno Facebook stran.

Kaj bo torej za nas pripravil založnik? Govorice pravijo, da naj bi bilo v izdelavi več različnih naslovov, vsakega od teh pa naj bi v rokah držal drugačen razvijalec. Bloober Team, studio, ki je nazadnje spočel grozljivko The Medium, naj bi delal na predelavi igre Silent Hill 2, medtem ko naj bi Annapourna Interactive, ki se je nazadnje podpisal pod odlični Stray, izdeloval igro, ki naj bi jo dobili po različnih epizodah.

Največ proračuna pa naj bi Konami namenil povsem pravemu nadaljevanju serije. Na njem naj bi delal neznani, a priznani japonski studio, ki naj bi vključeval kar nekaj glav iz bivšega studia Team Silent – razvijalca, ki je izdelal prve štiri Silent Hill igre. Da je morda nekaj na tem priča Masahiro Ito, umetnik, ki je ustvaril kar nekaj prepoznavnih pošasti znotraj te franšize in je tudi odgovoren za prepoznavno obliko Pyramid Heada. Ito je že nekaj časa nazaj najavil, da dela na frišnem naslovu, na Twitterju pa je delil Konamijevo izjavo.

Zna se zgoditi, da bomo dobili tudi nov film. Režiser prvenca Christophe Gans je namreč v intervjuju povedal, da naj bi nastajalo več projektov znotraj franšize Silent Hill in da naj bi se zgodila celo ponovna združitev studia Team Silent. Tretjega filma sicer ni potrdil, a morda se to zgodi ravno na Konamijevi predstavitvi.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime