Igra The Sims 5 pokazala prve utrinke igranja

Včeraj je bil za dolgoletno franšizo The Sims zelo pomemben dan. Zadnji del The Sims 4 je namreč postal popolnoma brezplačen in če ste vse do sedaj uspešno upirali njegovim mamljivim igralnim mehanikam, ki vas postavijo za Boga majhnih virtualnih ljudi, potem se lahko že zdaj podate na Steam in si privoščite svojo brezplačno kopijo, igra pa lahko brez vložka evrov prenesete tudi na konzolah.

Založnik EA je za to svečano priložnost pripravil poseben prenos v živo, z naslovom Behind The Sims Summit, v njem pa je razvijalec Maxis obujal spomine na to franšizo, ki je bila zelo dobičkonosna, saj se je vsak del prodal zelo dobro, tisti pravi zaslužek pa je nato prišel iz cele poplave manjših DLC-jev in večjih dodatkov, ki jih je zdaj že toliko, da morate na Steamu za njihov pregled dodobra zavrteti kolesce miške.

Poleg nostalgije pa je prenos v živo prinesel tudi prvo uradno potrditev razvoja naslednjega dela. Pred kamere je stopila Lyndsay Pearson, ta pa je pokazala zelo rane posnetke igre The Sims 5. To sicer ni uradni naslov igre, saj ji je EA zaenkrat nataknil kodno ime Project Rene, video pa se je osredotočil na nov nivo svobode, ki jo bodo igralci imeli ob opremljanju svojih domov.

Pri dekoraciji bomo imeli zdaj veliko več nadzora, saj bomo lahko očitno za vsak košček pohištva lahko izbrali njegovo barvo in razne vzorce, stopnja podrobnosti pa bo šla celo tako globoko, da bomo lahko blazinice na kavču obračali v vse možne osi. Predstavitev je prav tako navrgla možnost sinhronizacije preko različnih naprav, tako da bo The Sims 5 očitno vseboval določeno večigralsko noto in če bomo opremljali pohištvo neke sobe na računalniku, se bo to v realnem času preslikalo v igralno izkušnjo igralca na tablici.

Dodatnih podrobnosti še nismo dobili in Lyndsay priznava, da je izid še leta stran, a da bodo od zdaj naprej redno delili posodobitve glede razvoja, vmes pa bo za izbrano skupino ljudi omogočeno predčasno testiranje prototipa.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime