Napredni PlayStation 5 kontroler DualSense Edge bo stal kar 240 €

Sony je na sejmu Gamescom uradno najavil napredni igralni plošček DualSense Edge, ki je namenjen predvsem tistim, ki bi radi v svojih rokah držali bolj vzdržljiv kontroler, ki omogoča tudi dodatne stopnje prilagajanja. Navadni DualSense je sicer povsem zadovoljiv in po dveh letih zmerne rabe moj osebni igralni plošček ne kaže pretiranih znakov obrabe, čeprav mi gre čedalje bolj na živce nekam šibka baterija.

DualSense Edge bo sicer ponujal enako število igralnih ur ob enem polnjenju, a se bo ponašal z bogatim seznamom dodatnih funkcij, ki bodo všeč zlasti tistim, ki za konzolo PlayStation 5 igrate večigralske naslove in to na tekmovalni stopnji.

Sony je včeraj za nas pripravil nove podrobnosti, ki so bile podkrepljene tudi z novim videom. DualSense Edge bo ponujal programiranje gumbov za različne funkcije, na zadnjo stran pa bomo lahko navesili še dve dodatni lopatici, ki bosta razširili možnosti nadzora. Poleg tega bomo lahko nastavljali tudi hod prožilnikov na zadnji strani, kar prav pride v akcijskih naslovih tipa Returnal, ko je treba čimprej iz puške pošiljati smrtonosne izstrelke.

Veliko je bilo storjeno tudi na področju gobic. Te so pri kontrolerjih prve žrtve obrabe in Edge bo zato ponujal možnost menjave celih modulov, hkrati pa bomo lahko pri gobicah menjali višje in nižje kapice, z različnimi profili. Ponudbo zaokroži še pleten USB kabel, ki ga bomo lahko zaklenili, tako da se ne bo ob kakšni divji igralni seansi slučajno snel, zaradi česar bi zgubili tisto sekundo zamika, ki zna biti v spletnih obračunih tudi usodna.

V novem videu pa smo prvič videli tudi torbico, ki nam bo omogočala prenašanje kontrolerja in vse njegove krame. Ne samo da je torbica priročna, služila bo tudi kot polnilna postaja, tako da bomo ob prihodu na novo lokacijo igranje vedno začeli s polno baterijo.

Celoten vtis pa na koncu žal pokvari cena. Ta je resnično brutalna, saj Sony za DualSense Edge v Evropi zahteva kar 240 €. Za primerjavo: Microsoftov kontroler Xbox Elite Series 2 na nemškem Amazonu stane 180 €, trenutno pa je znižan na 147 €, ponuja pa podobno stopnjo prilagajanja in funkcij.

DualSense Edge bo moč prednaročiti na uradni Sonyjevi domači strani in sicer od 25. oktobra dalje, na seznamu podprtih držav pa Slovenije žal ni. Prednaročniki bodo zadevo nato v roke prejeli 26. januarja 2023, v splošno prodajo pa bo kontroler stopil 23. februarja 2023.

Zasoljena cena je tole in že so se pojavile skrbi, da bo PSVR 2 stal celo premoženje.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime