Razvijalec po nesreči odstranil Denuvo iz igre Gotham Knights

Nekaj časa nazaj smo pisali o temu, da je piratstvo na PC-ju v zatonu, saj je zaščita Denuvo postala praktično neobhodna. Od vseh iger izdanih letos, ki vsebujejo Denuvo, je bila zlomljena samo ena, vsake toliko pa se zgodi, da pirati naletijo na nekaj sreče, saj včasih razvijalec po nesreči izda igro, ki te zaščite nima implementirane.

To se je zdaj zgodilo tudi v primeru igre Gotham Knights. Skupnost je sicer najprej mislila, da se je Warner Bros. sam odločil odstraniti Denuvo iz svoje igre. To se je v preteklosti zgodilo že večkrat, a navadno založnik kaj takšnega odobri šele mesece po izidu, ko navdušenje nad nakupom malce pade. Vendar pa se je v primeru Gotham Knightsa to zgodilo samo nekaj dni po izidu, zato je takoj celotna situacija postala nekam sumljiva.

No, 14 ur kasneje se je izkazalo, da je bila vse skupaj samo napaka, saj je razvijalec izdal nov popravek, ta pa je v kodo zopet vgradil zaščito Denuvo. A škoda je bila že storjena, saj so se pirati hitro polastili zlomljene kopije igre in jo veselo podelili širom interneta. S tem je spodletela glavna misija Denuva, ki mu je najbolj pomembno ščititi igro v prvih dveh tednih od izida, saj je takrat tudi največja prodaja.

Seveda takšna zlomljena kopija igre ni popolna. Ne omogoča denimo sodelovanja v večigralstvu, prav tako pa zadeva ne omogoča posodobitev, tako da jo lahko v bistvu izkoristimo samo za preigravanje enoigralske kampanje.

Warner Bros. za Gotham Knights pripravlja večjo posodobitev, ta pa se bo lotila izboljšanje optimizacije, ki je ena od glavnih pritožb te igre. Sicer sumimo, da bo posodobitev dovolj obsežna, da bi na konzolah omogočila 60 sličic na sekundo, a bo verjetno vsaj malce popravila težave na PC-ju.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime