Sovjetska streljanka Atomic Heart končno dobila datum izida

O prvoosebni streljanki smo prvič pisali maja 2018 in takrat je zadeva bila videti kot zanimiv koncept, za katerega pa se ni nikoli vedelo, ali bo izšel v polni igri. Razvijalec Mundfish je od takrat pridno koval kodo in štiri leta kasneje je pred nami svež igralni napovednik, ki nam prvič sporoča tudi datum izida: 21. februar 2023.

Mundfish bo tako za stvaritev svoje vizije potreboval 5 let, oziroma še več, saj je že za tisti prvi napovednik moral ustvariti kar nekaj programske kode. V teh nekaj letih smo dobili kar nekaj prikazov igranja, zanimivo pa je, da se nam še vedno ne sanja preveč, o čem bo sploh tekla zgodba in v kakšen žanr bo sodil Atomic Heart. Razvijalec se več kot očitno zgleduje po seriji iger BioShock, le da se dogajanje tu odvija v izmišljeni verziji Sovjetske zveze, ki ni vsebovala samo kopice čudnih orožij, ampak tudi napredne robotske androide, ti pa nam bodo na vsakem koraku stregli po življenju.

Vizualno je Atomic Heart nekaj posebnega. Grafično je zadeva sicer videti odlično, a še bolj navdušuje zanimiva zmes stare in futuristične tehnologije, boj pa je videti pravi kaos in poleg pokanja z orožji bo treba poprijeti tudi za kakšno hladno orožje, udarci teh pa bodo na nasprotnikih pustila vizualne poškodbe vsakega zamaha. Prožili bomo lahko tudi posebne moči, tako da bomo tiste grdavže mestoma lahko zamrznili ali pa jih spražili preko elektrike, ki je roboti še posebej ne marajo.

Atomic Heart bi moral sprva iziti proti koncu letošnjega leta, a je razvijalec Mundfish zdaj sprejel pogumno odločitev in naslov zamaknil v leto 2023, ki bo očitno vsak teden spočelo eno večjo AAA igro.

Če vam je takšen slog sovjetske igre všeč, potem se splača pogledati tudi v smeri naslova Invincible. Na tem delajo bivši člani studia poljskega CDPR, dogajanje v tem pa se bo preselilo na neznani, a hudo vzdušni tuj planet.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime