Neuradna razširitev za prvi Dark Souls, Nightfall, dobila nov igralni video

Nove vsebine znotraj mikavnih svetov, ki jih je v preteklosti ustvaril razvijalec FromSoftware, ni nikoli dovolj. O tem vam znajo še kako dobro pričati vsi privrženci Dark Souls iger, ki teh naslovov niso preigrali samo enkrat, ampak so se v vnovično igranje preko sistema New Game+ spravili vsaj sedemkrat, pa še jim ni bilo dovolj.

FromSoftware nas je nazadnje zaposlil s svojo igro Elden Ring za katero, vsaj takšno je trenutno upanje, trenutno delajo kakšen večji dodatek. Med čakanjem na uradne novice pa se lahko malce zaposlimo z modifikacijami za franšizo Dark Souls – nekaj jih je že na trgu, k izidu pa se zlagoma približuje največja neuradna razširitev doslej – Nightfall.

O tem impresivnem projektu smo že pisali in originalno bi morala zadeva iziti malce po Elden Ringu, a je nato skupina talentiranih modderjev izid prestavila, saj jih je zadnja mojstrovina FromSoftwara tako navdušila, da se jim je Nightfall zdel preprosto premalo impresiven in vanj so se odločili vložiti več dela.

To je v novem igralnem posnetku povedal Scott “Grimrukh” Mooney, eden vodilnih ustvarjalcev projekta. Mooney je Dark Souls skupnosti dobro znan, saj je pred tem za prvi Dark Souls ustvaril modifikacijo Daughters of Ash, ta pa kampanjo prvega dela popestri z novo razporeditvijo sovražnikov, vpelje pa tudi povsem nove šefovske spopade. Mooney je dobro seznanjen s pogonom prvega Dark Soulsa, Nightfall pa bo nekaj največjega, česar so se do sedaj lotile njegove roke. Modifikacija bo direktno nadaljevanje prvega dela, tako da se bomo sprehodili po nekje istem svetu, čaka pa nas tudi kar nekaj povsem novih lokacij.

Nightfall bo uvedel tudi povsem nov sistem bojevanja. Namesto prevalov se bomo zdaj lahko urno teleportirali, pretepanje pa je zdaj videti veliko hitrejše, kot pa v originalni odpravi.

Zaradi prestavitve izida bo Nightfall bolj obsežen projekt kot je bilo sprva zamišljeno. Novega datuma izida Mooney ni želel razkriti, a povedal je, da dvomi, da bo zadeva nared že letos, saj so prazniki že praktično pred vrati, vsi člani razvojne ekipe pa na projektu delajo prostovoljno. Vendar pa se zdaj razvoj počasi približuje h koncu in če ne že letos, bomo zadevo zagotovo lahko zagnali že v 2023.

Med čakanjem se lahko pozabavate z demom, ki je na voljo tukaj.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime