Mass Effect 5 pokazal nov dražilnik

Včeraj se je odvil tradicionalni praznik N7, ki ga častijo vsi oboževalci franšize Mass Effect, razvijalec BioWare pa ima v zadnjih letih celo nekaj za pokazati, namesto da bi se samo zanašal na nostalgično obujanje spominov.

Že nekaj časa je namreč v izdelavi Mass Effect 5, ki se bo ob izidu zagotovo imenoval drugače, a zaenkrat mu neko ime moramo nadeti. Kakšen cinik bi na tem mestu znal pripomniti, da smo do sedaj dobili samo tri Mass Effect naslove, saj želi Andromedo izbrisati iz spomina, vendar pa na to igro iz 2017 ne smemo pozabiti, saj kljub vsem težavam s sabo prinesla nekaj zgodbe, ki bo v petem delu zagotovo nekje omenjena.

BioWare je včeraj za nas pripravil tudi manjše presenečenje. Na Twitterju se je pokazal kratki dražilnik, ki kaže ogromni vesoljski objekt, znan kot Mass Relay, ta pa nam je v igrah omogočal enostavno potovanje med daljnimi galaksijami. V ozadju se lahko sliši neko kodirano sporočilo in ni dolgo trajalo, da je nekdo zadevo dekodiral, BioWare pa se je pridni oboževalski skupnosti zahvalil in naknadno objavil dekodirano sporočilo.

Slišimo komunikacijo med Liaro T’soni in nekim robotskim Gethom, par pa si ima za izmenjati kar nekaj besed. Liara pravi, da je videla “nekaj” in da ji ni jasno kako je lahko to zgrešila in da bo Council jezen, ampak da bi do zdaj morali vedeti, da se človeškega odpora ne sme podcenjevati.

Kratki dražilnik nam tako pove, da se bo v novem delu zopet pojavila priljubljena Liara in da ta zdaj, zaradi nekega razloga, sodeluje z Gethi. Prav tako se zdi, da nekdo gradi nove Mass Relayje, ni pa znano zakaj. Morda vesolju spet preti nova nevarnost? In kdo se ji bo po kataklizmičnih dogodkih trilogije sploh lahko še postavil po robu? Režiser igre je naknadno objavil še eno konceptno risbo in naša Liara bo očitno v svoji bogati karieri dobila še en naslov, ki pa zaenkrat ni znan.

Odgovore na ta vprašanja bomo očitno čakali še dolgo. BioWare je namreč navrgel, da je Mass Effect še vedno v predprodukciji, tako da se tisto pravo delo še ni zares začelo. Razvijalec večino napora vlaga v razvoj novega dela franšize Dragon Age, ta pa je pred kratkim dosegla stanje razvoja, kjer je moč preigrati celo igro, od začetka do konca, a seveda je to še daleč od izdelka, ki bi bil nared za prodajne police.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime