Netflix dela na Gears of War filmu in animirani seriji

Sony ni edini, ki namerava svoj katalog ekskluziv iz PlayStationa preseliti tudi na filmska platna in televizijske zaslone. Medtem ko čakamo, da se bo v začetku naslednjega leta na HBO Maxu izrisala premiera serije The Last of Us, je Microsoft začutil svojo priliko in napovedal svojo lastno televizijsko predelavo, ta pa se bo tikala franšize Gears of War.

Ta je včeraj praznovala svoj 16. rojstni dan, kar sicer ni ravno obletnica, ki bi si zaslužila kakšne bistvene omembe, a Microsoft jo je vseeno izkoristil za najavo sklenjenega partnerstva z Netflixom. Specifično sta si roki podala Netflix in razvijalec The Coalition, ki je spočel vse Gears of War igre, odkar je Microsoft kupil licenco od originalnega lastnika Epic Gamesa.

Partnerstvo bo ustvarilo celovečerni film, podprt z živimi igralci in dobro mero CGI-ja, temu pa bo sledila tudi animirana serija, za katero je Netflix specifično omenil, da bo odrasla. To je dobro, saj je Gears of War že od nekdaj slaven zaradi svoje nore brutalnosti in serija preprosto ne bi bila ista, če ne bi v vsaj enem kadru videli vojaka, ki z motorno žago razčetveri Locusta.

In to je od najave v bistvu to. Dobili nismo nobenega napovednika, slike ali pa česarkoli konkretnega in celotna najava se zdi kot nekaj, kar naj bi zgolj opomnilo igralce, da ta franšiza še vedno živi.

Zadnji del igričarske veje Gears of War smo dobili 3 leta nazaj, ko je izšel peti del, leta 2020 pa je izšla potezna strategija Gears Tactics, ki je pokazala ogromno potenciala in res upamo, da The Coalition dela na nadaljevanju. Razvijalec se je nazadnje oglasil maja lani, ko je napovedal prehod dela na pogon Unreal Engine 5, govorice o predelavah drugega in tretjega dela franšize pa ostajajo nepotrjene.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime