Control 2 uradno najavljen

Razvijalec Remedy je pred kratkim najavil tisto, kar smo že vsi sumili: Control 2 je v razvoju. Nadaljevanje ene od najbolj popularnih iger leta 2019 bo zopet prišlo kot plod partnerstva z razvijalcem 505 Games, režiser igre Mikael Kasurinen pa je na blog prispevku zapisal, da je to zagotovo najbolj razburljiv projekt, na katerem je kadarkoli delal.

Mikael je enako vlogo nosil že pri prvem delu, za katerega je zapisal, da je z ekipo poskušal razviti nekaj povsem novega, v neznanem svetu, ki ga do tokrat ni poskušal izdelati še noben razvijalec. Tudi nadaljevanje bo šlo v podobno smer in razvijalec bo zopet poskušal izvesti skok v neznano, na tem potovanju pa še ne vedo, kaj vse jih sploh še čaka.

Control 2 je še v konceptni fazi, tako da nas pred izidom čaka še nekaj let programiranja. Je pa Remedy vseeno izvrgel eno risbo, ki prikaže vse tisto, kar bi od nadaljevanja tudi pričakovali: par manjših satelitov in tri trupla, ki so zavezana na neke drogove. Zanimivo je ozadje, saj vidimo pročelje višjih stavb, kar zna pomeniti, da se bo igranje tokrat morda preselilo v bolj odprti svet. To podpira teorijo, da se bo skrivna organizacija FBC podala na teren in da bomo pri raziskovanju teh bizarnih fenomenov plodno sodelovali in ne o njih samo brali iz zapiskov, kakor smo to počeli v originalu.

Finski studio Remedy ima sicer te dni polne roke dela. Najavili so nadaljevanje igre Alan Wake 2, ki naj bi izšlo naslednje leto, prav tako pa delajo na uradnih predelavah legendarnega dvojca iger Max Payne 1 in 2. Poleg tega so zaposleni še z izdelavo večigralskega naslova Codename Condor, ki se bo odvijal v svetu Controla, zdaj pa so najavili še Control 2. Kar veliko projektov za en samcat studio in res nas čudi, da jih do sedaj še ni kupil kakšen večji založnik, a očitno se Finci ne dajo in cenijo svojo neodvisnost, kar jim navsezadnje omogoča tudi prosto izbiro pri razvoju iger.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime