Predelava prvega Veščeca se bo tokrat odvijala v odprtem svetu

Najava predelave originalnega Witcherja je še frišna in razvijalec CD Projekt RED je takrat povedal, da si bo za ta projekt vzel svoj čas, saj mu želijo posvetiti pozornost, ki si jo tudi zasluži. To ne bo samo kakšno poceni višanje ločljivosti in tekstur, ampak bo povsem na novo postavljena igra, ki bo sicer nosila izvirno zgodbo in podajanje dogodkov, a igralne mehanike bodo povsem prenovljene in bodo dostavile igralno izkušnjo, ki jo od sodobnih RPG-jev tudi pričakujemo.

Takšne zadeve zahtevajo svoj čas, zato prenovljenega Witcherja ni za pričakovati naslednje leto, hkrati pa se bo razvijalec vmes malce potuhnil in medtem pridno koval kodo. Je pa CD Projekt RED včeraj v novem poročilu za investitorje vseeno navrgel eno zanimivo dejstvo, saj lahko v tem PDF dokumentu jasno vidimo, da se bo igra dogajala v odprtem svetu.

Tudi originalna igra nam je sicer ponujala nekaj prostega raziskovanja, a je bila razdeljena na različna področja in poglavja, med katerimi se nismo mogli prosto sprehajati. Tako smo dobili cel kup manjših stopenj, ki so zahtevala večkratno prečkanje enih in istih poti, kar je sčasoma postala prava nočna mora. A takšna omejitve so takrat preprosto morale obstajati, saj je CDPR igro zgradil na plečih pogona Aurora Engine, ta pa je bil zaslužen predvsem za poganjanje BioWarovih naslovov tipa Neverwinter Nights.

Predelava se bo teh preprek znebila, saj bo zgrajena znotraj pogona Unreal Engine 5, tako da lahko pričakujemo igralno formulo, ki bo podobna tisti iz The Witcherja 3. Skoraj zagotovo pa bo zaradi tega prehoda moral razvijalec malce obogatiti vsebino, saj če iz prve igre odsekamo vse to sprehajanje od ene točke do druge in nazaj, potem zna biti zgodbe konec čisto prehitro.

Predelavo bo izdelal studio Fool’s Theory, ki ga naseljujejo nekateri bivši člani studia CD Projekt RED, ti pa so nato spočeli skrivalno igro Seven: The Days Long Gone. CDPR bo tako pri razvoju sodeloval samo kot nekakšen nadzornik, saj imajo sami polne roke dela z razvojem naslednje trilogije Veščeca, hkrati pa imajo pod roko tudi delo na prvi večji razširitvi za Cyberpunk 2077.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime