Risen dobiva predelavo za konzole in nadgradnjo za PC

Nemški razvijalec Piranha Bytes je najbolj znan po svoji seriji RPG iger Gothic, z delom na tej seriji pa so zaključili s tretjim delom, ki pa je ob izidu imel ogromno težav. Razvijalec se je namreč želel spopasti s serijo Elder Scrolls, a za kaj takšnega je imel preprosto premalo številčno ekipo, hkrati pa jim je za delo zmanjkalo časa, kar je privedlo do podpovprečnega izdelka. Piranha Bytes je bil takrat na vse skupaj tako jezen, da se je celo ločil od založnika JoWood in skočil v naročje Deep Silverja, za njega pa je nato spočel trilogijo iger Risen.

Prvi del te serije med oboževalci velja za resničnega naslednika Gothic franšize in res se zdi, da je Piranha Bytes takrat svojo formulo raziskovanja in napredovanja lika pripeljal do najvišje stopnje. Risen je izšel leta 2009 in se takrat igralcem hitro priljubil, saj smo lahko raziskovali zanimiv otok Faranga, ta pa je bil ravno dovolj obsežen, da ni postal preveč razvlečen, zaradi česar bi se okolica začela ponavljati ali pa bi bila preveč prazna.

Risen je, tako kot prejšnje Gothic igre, ponujal izbiranje dveh klanov, vsak od njiju pa je omogočal razne bonuse in tudi minuse. Poleg tega je bil boj bolj napreden in igralec si je lahko pri pretepanju v eno roko končno nadel ščit, svet Farange pa je vseboval dokaj zanimivo zgodbo. Žal je bil zadnji šef katastrofalen, a vse do nekje zadnjega poglavja je bila zadeva za oboževalce Gothic formule prava poslastica.

Risen je dandanes bolj pozabljeno ime, saj razvijalec Piranha Bytes svoje moči vlaga v franšizo Elex, medtem ko je THQ Nordic, ki je novi lastnik vseh teh licenc, trenutno zaposlen s predelavo prvega Gothica. A vseeno bo tudi Risen dobil nekaj ljubezni, saj se pripravlja predelava za konzole PlayStation 4, Xbox One in Nintendo Switch, ta pa bo izšla 24. januarja 2023.

Od predelave ni za pričakovati preveč, je pa dobra novica že to, da bo igra zdaj igralna na novejših konzolah, saj smo original lahko igrali samo na PC-ju in konzoli Xbox 360. Nadgradnja bo prinesla tudi nekaj priboljškov za igralce na PC-ju, ki se bodo lahko v igranje končno spravili z uradno podporo za igralne ploščke.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime