Resident Evil Village VR izide februarja, a samo za lastnike naprav PS VR2

Razvijalci videoiger pridno skrbijo, da v letu 2023 ne bomo imeli niti enega tedna, ko nas ne bo napadla nova igra in nam poskušala izmakniti še tisto nekaj malega prostega časa, ki bi ga morali nameniti družini, partnerju ali pa hišnim ljubljenčkom. Založnik Capcom je namreč najavil VR inačico igre Resident Evil Village, ki pa jo bomo lahko igrali samo na naslednji generaciji VR sistemov za Sonyjevo konzolo PlayStation 5.

Resident Evil Village

Sony in Capcom imata očitno sklenjeno neko pogodbo glede predelav Resident Evilov za VR sisteme. Na enak način je namreč prehod naredila igra Resident Evil 7, ki smo jo lahko igrali samo na Sonyjevem sistemu PS VR, Village pa bomo topot lahko zagnali samo na PS VR2, medtem ko bodo lastniki VR sistemov na PC-ju zopet ostali dolgih nosov. Res je, da so nekateri modderji poskrbeli za svoje lastne VR predelave, med katerimi najdemo celo igri Resident Evil 2 in 3, vendar pa so modifikacije omejene in ne dosežejo tiste uradne predelave, ki jo lahko spočne samo Capcom.

Na PlayStation blogu se Capcom hvali, da bo predelava izkoristila vse napredne karakteristike sistema PS VR2. Tako se lahko nadejamo vrhunske 4k ločljivosti, povratnih učinkov, 3D zvoka, pomembno vlogo pa bo nosila tudi tehnologija, ki natančno zazna premikanje naših oči, preko naprednih kontrolerjev pa bomo lahko izvajali poteze, ki jih običajni Village ni podpiral, kot je denimo vihtenje dveh orožij hkrati.

Resident Evil Village VR bo izšel skladno z izidom sistema PS VR2, to pa se bo zgodilo 22. februarja 2023. Nadgradnja v VR bo za lastnike originalne igre popolnoma brezplačna, kar je dobro, saj PS VR2 ne bo ravno poceni.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime