Disney+ dela na dokumentarcu o Stanu Leeju

Ko razmišljamo o tistih največjih ikona Marvela, nam misli praktično takoj nanesejo na legendarnega ustvarjalca Stana Leeja. Govorimo o človeku, ki je zaslužen za soustvarjanje stripovskih ikon kot so Ant-Man, Iron Man, Spider-Man, Black Panther, podpiše pa se lahko tudi pod četico junakov X-Men in The Fantastic Four.

Stan Lee, čigar pravo ime je bilo Stanley Martin Lieber, se je rodil leta 1922 in je imel dokaj burno življenje. Govorimo o človeku, ki je šel trudi skozi obdobje 2. svetovne vojne in dejaven je bil vse do svoje smrti, ko se je v 95. letu dokončno poslovil od nas. Navdušenci nad Marvelom se ga zagotovo spomnite iz filmov, saj je vsak večji film vseboval vsaj eno njegovo skrito vlogo, to pa lepo nakaže tudi prvi dražilnik za njegov prihajajoči dokumentarec, imenovan preprosto Stan Lee.

Zanimivo bo bilo videti, kako globoko se bodo producenti spravili v raziskovanje in razlaganje njegove zgodovine. Stan je šel v svojem življenju tudi skozi več kontroverziji: obsežen članek na spletni strani Esquire se je ob njegovi smrti leta 2018 dotaknil marsikakšnega vidika njegove zgodovine, v kateri so ga nekateri obtoževali kraje idej, ki jih je nato predstavil kot svoje, kot pa je v navadi pri slavnih, pa so se tudi tule pojavile obtožbe glede seksualnega nadlegovanja. Direktor doma za ostarele je namreč leta 2018 trdil, da je Stan seksualno nadlegoval čisto vse sestre, ki so bile poslane k njemu na dom, Stan pa je te obtožbe kategorično zanikal.

No, dvomimo, da bo novi dokumentarec raziskal čisto vse podrobnosti njegovega življenja, saj na njej dela Disney, ki želi ohraniti družinsko podobo, prav tako pa so pred kratkim licencirali Stanov obraz za prodajo zabaviščnih parkov in druge robe

Stan Lee prihaja na Disney+ enkrat v 2023, takrat pa bi legendarni ustvarjalec praznoval svoj 100. rojstni dan.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime