Bo Gothic 2 prejel predelavo za Nintendo Switch?

Razvijalec Piranha Bytes je 20 let nazaj pošteno spremenil razvoj RPG izkušenj, saj je takrat na svet privekal majhen naslov Gothic, ta pa si je upal v temu žanru inovirati. Dostavil je temačno zgodbo, kjer igramo neznanega zapornika, ta pa je na začetku prava mevža in pokonča ga lahko že malce večja podgana. Vendar pa s pridnim igranjem in nabiranjem izkušenj postopoma dvigujemo našo moč in na koncu naša bridka sabljica potolče celo zalego Orkov, občutek pri temu postopnem napredovanju in premagovanju nekdaj nepremostljivih ovir pa je naravnost božanski.

Igralna srž originalnega Gothica in njegovega nadaljevanja Gothic 2 je še danes zabavna, a grafična plat in nekatere animacije so za novejše igralce prava muka. Založnik THQ Nordic bo te težave poskušal odpraviti s predelavo originalnega Gothica, za katerega smo letos dobili nov napovednik, a še vedno nismo videli kakšnega pravega igranja, datum izida pa prav tako ostaja neznanka.

Morda pa bomo pred izidom predelave dobili obnovljeno verzijo drugega dela, ki ga bomo lahko prvič igrali še nekje drugje kot pa samo na PC-ju. Namig, da se morda pripravlja ravno takšna predelava, nam je podal uradni Twitter račun Gothica, ki je 30. decembra zaželel lepe novoletne želje, zraven pa smo na sliki še videli konzolo Nintendo Switch, ki poganja začetek igre Gothic 2.

Slika nam pove dve stvari. Da je očitno nekomu, bržkone pri novem razvijalcu Alkimia Interactive, ki tudi dela na predelavi originala, uspelo preseliti Gothic 2 na Nintendo Switch in da si ta isti lasti doma slaboritno figurico iz igre, ki je ne najdemo v prodaji. Zadaj lahko vidimo tudi fizično izdajo odličnega moda The Chronicles Of Myrtana: Archolos, ki se je lani pri nas uvrstil med najboljše igre leta.

Uradne najave še ni bilo, a zna se kmalu zgoditi. Gothic 2 je navsezadnje res stara igra, ki bi tekla tudi na telefonih, problem je samo predelava nadzorne sheme, ki ni bila nikoli prestavljena na kontroler. Vendar tudi to ni takšna ovira, saj za Gothic že obstaja takšen mod zGamePad, ta pa celoten uporabniški vmesnik priredi za igralni plošček.

Gothic morda resda še ni potrjen, a ta mesec bomo vseeno dobili eno predelavo klasike izpod rok razvijalca Piranha Bytes. 24. januarja bo namreč izšla manjša predelava igre Risen, ki sicer ni videti preveč grafično nadgrajena, a bo prvič izšla na konzolah PlayStation 4, Xbox One in Nintendo Switch.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime