Forspoken pokazal kinematografski napovednik

Je “kinematografski napovednik” pravilni slovenski prevod angleškega “cinematic trailer”? Kdo bi vedel, ampak temu pri nas tako zdaj rečemo in prihajajoča igra Forspoken je včeraj dobila svojega.

Založnik Square Enix pri promociji Forspokena doslej ni imel preveč sreče. Še se spomnimo tistega napovednika, ki je bil tako cringe, da je brž postal predmet internetnega norčevanja, za igro pa so na konzoli PlayStation 5 izdali tudi demo, a ta je pri igralcih pustil dokaj mešane vtise.

Takšni mimosunki pri marketingu povsem sveže franšize lahko pustijo hudo finančno luknjo, a videti je, da Square Enix verjame v svoj izdelek, zato so zanj izdali včeraj nov napovednik, ki zaradi produkcije zagotovo ni bil poceni. Iz napovednika sicer ne boste izluščili kakšnih sila pomembnih informacij, saj junakinja Frey večino časa beži pred sicer čudovito in malce groteskno ustvarjenimi jeleni, sproža nekaj posebnih moči in se na koncu zaluča proti nekemu sovragu, ki lebdi v zraku s pomočjo pernatih kril – Square Enix je enostavno obseden s humanoidnimi kreaturami s krili, ki jih tlači v praktično vsak svoj izdelek.

Forspoken nas bo postavil v magični svet Athie, v katerega naša junakinja zatava bolj naključno in na začetku ji ni preveč jasno, kaj se sploh dogaja okoli nje. A ne mine dolgo, da se zave svojih posebnih moči, nakar začne preko hitrega tekanja in nekajmetrskega skakanja v zrak premagovati ovire, vmes pa se spusti tudi v napete spopade proti nasprotnikom, ki vsi po vrsti nosijo zanimive in unikatne dizajne.

Kako bo zadeva videti v praksi bomo videli ob izidu, ta pa se bo zgodil 24. januarja. Forspoken bo na voljo samo na konzoli PlayStation 5 in PC-ju, pri obeh sistemih pa bo zanjo treba odšteti 80 €.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime