Nekdo že dela na VR verziji igre Hogwarts Legacy

Med ustvarjanjem recenzije igre Hogwarts Legacy sem si velikokrat zamrmral v brk: “Ti, tale zadeva bi bila v VR-ju videti spektakularno.” Razvijalec Avalanche Software je namreč pri ustvarjanju igre izredno veliko napora vložil v izdelavo pristnega in živečega sveta, ki na vsakem koraku obiluje s podrobnostmi. Stopnje znotraj Bradavičarke to ljubezen razvijalca kažejo na vsakem prehojenem metru in pregledovanje vsakega podrobnega poustvarjene freske iz VR pogleda so mokre sanje vsakega pravega Potterjevca.

S tem se strinja tudi modder Flat2VR, ki se je, kljub temu, da igra še vedno ni čisto uradno zunaj, že spravil v klepanje VR moda, ki igranje na PC-ju spravi v virtualno resničnost. Plod njegovega dela lahko vidimo v videu, ki nas v prvoosebnem pogledu sprehodi skozi nekatere prostore šole in ta kratka predstavitev je vsekakor impresivna. Hogwarts Legacy sicer ne bo modderjem podal kakšnih specifičnih orodij za ustvarjanje vsebine, vendar pa je selitev v VR pogled vseeno mogoča, saj je ločeni modder praydog ustvaril prav posebno orodje, ki omogoča igram, ustvarjenim znotraj pogona Unreal Engine, enostavno selitev v VR okolico in ravno tega je za svoj projekt izkoristil Flat2VR.

Modder pravi, da je mod posledica njegove velike ljubezni do Harry Potter sveta, kar je dobra novica, saj to pomeni, da bo na projektu še dolgo delal. Flat2VR sicer ni ven vrgel še nobenega datuma izida, a očitno bomo lahko preigrali celotno igro, vprašanje pa ostaja, ali bodo podprti tudi kontrolerji, s katerimi bomo lahko držali čarobno paličico in z njo izvajali napadalne ali defenzivne uroke.

Modderji so zopet dokazali, da so prav oni še eden od zadnjih pravih ponudnikov VR vsebine na PC trgu. V preteklih letih smo dobili nekaj naravnost odličnih neuradnih predelav, kot je denimo VR verzija igre Half-Life 2. Potem je tule Skyrim VR, ki je sicer plod uradne predelave, a modderji so nato v izkušnjo spravili toliko dodatkov, da je moddani Skyrim VR nekaj povsem drugega od običajne različice: nekomu je celo uspelo igro pripraviti do sprejemanja glasovnih ukazov, preko katerih nato izvajamo magične napade. Hogwarts Legacy sicer česa takšnega verjetno ne bo omogočal, a dovoljeno nam je sanjati o vernem mahanju čarobne paličice in glasnemu vzklikanju uroka Avada Kedavra.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime